avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie/ contract de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie/ contract de vanzare-cumparare

Buna ziua,

va rog sa imi dati un sfat in ceea ce priveste problema urmatoare.Eu impreuna cu sotia am primit cu titlu de donatie o proprietate acum 2 ani. Anul acesta am vrut sa luam un credit garantand cu aceasta proprietate si ni s-a spus ca nu se poate face acest lucru din cauza faptului ca prorietatea este dobandita prin donatie si nu vanzare cumparare. Solutia bancii a fost ca noi sa mergem impreuna cu persoana care ne-a donat proprietatea la un notar si sa facem un act prin care intoarcem donatia catre donator si concomitent un act de vanzare-cumparare.
In acest fel nu ar mai fi niciun pericol.
Ce spuneti?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 12:51, 30 Aprilie 2010
Daca donatorul este de acord... e si in avantajul dvs.!
Dvs. veti dona inapoi donatorului si apoi acesta va va vinde dvs.
O sa va coste de o sa va rupa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie ContSters359971 ContSters359971 Sunt divortat si recasatorit. As vrea sa donez partea mea din apartament copilului major din prima casatorie. Mai intai trebuie facut partajul sau pot face ... (vezi toată discuția)
Transfer proprietate Razara Razara Buna ziua, Care este cea mai avantajoasa metoda (bani/timp/birocratie) pentru un parinte de a tranfera proprietatea unui apartament unuia din copii? Am ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota parte dintrun apartament detinut in proprietate indivizibila zaganescu31 zaganescu31 Detin un apartament impreuna cu sotia si vreau sa-i vand ei partea mea din acesta . Se poate? (vezi toată discuția)