avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum procedezi in cazul in care angajatorul refuza ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum procedezi in cazul in care angajatorul refuza sa-ti plateasca ajutorul de nastere

Buna ziua,
Spuneti-mi, va rog cum sa procedez in cazul in care angajatorul refuza sa-mi plateasca ajutorul de nastere conf. art. 51, lit. c) din Contractul Colectiv de Munca la Nivel National, motivand faptul ca unitate nu are CCM la nivel de unitate deoarece nu are peste 20 de salariati si ca CCM la nivel national nu are aplicabilitate pentru ca "nu a fost semnat de salariat", mai mult, a refuzat sa-mi primeasca cererea prin care solicitam acest drept.
Va multumesc!

Ana
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:08, 30 Aprilie 2010
Sesizati ITM sau dati in judecata angajatorul.
Va adresati ITM-ului cu o sesizare iar in cazul in care nu gasiti raspuns favorabil, va adresati instantei de judecata cu o actiune in raspunderea angajatorului.
1. art.247 C.mun. prevede ca, in cazul în care la nivel de angajator, grup de angajatori sau ramură nu există contract colectiv de muncă, se aplică contractul colectiv de muncă încheiat la nivel superior.

2. In cazul refuzului de a va palti acel ajutor pentru nastere, aveti posibilitatea de a sesiza ITM-ul si/sau instanta de judecata. Actiunea in instanta se depune in termen de maxim 6 luni de zile de la data nasterii copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Premiu de nastere aabbcc aabbcc buna ziua. am si eu o nelamurire si nicicum nu ma pot face inteleasa in fata angajatorului. lucrez la stat si auzisem si eu, fiind insarcinata, ca in ... (vezi toată discuția)
Salar compensator fara contract colectiv Lioness Lioness Buna ziua. Recent am incheiat activitatea la o societate comerciala si contractul de munca a fost desfacut cu art 65. Angajatorul refuza sa imi acorde un ... (vezi toată discuția)
Plati compensatorii. daca da? CIOBANU IONELA CIOBANU IONELA Buna ziua!Daca la nivel de societate nu avem incheiat contract colectiv de munca, iar cim a incetat conform art.65.1 din c.muncii, pot cere plata unui salariu ... (vezi toată discuția)