avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salar compensator fara contract colectiv
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salar compensator fara contract colectiv

Buna ziua.
Recent am incheiat activitatea la o societate comerciala si contractul de munca a fost desfacut cu art 65. Angajatorul refuza sa imi acorde un salar compensator invocand faptul ca societatea nu a aderat la contractul colectiv de munca pe tara si astfel nu este obligat s[ acorde acest drept.
Ce pot face? Mi se cuvine acest drept?

Cu multumiri,
Anna Kovacs
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:33, 13 Februarie 2010
Buna ziua!
nu ati specificat daca societatea are perte 21 de salariatii, nici din ca ramura..
In acest context trebuie sa stiti ca obligativitatea CCM este pt soc cu peste 21 de salariati, daca nu au la nivel de unitate se aplica cel la nivel de ramura si in ultim caz cel la nivel national.
Lg 130 din 1996 privind contractul colectiv de munca
Vi se cuvine acest drept conform art. 51 din Contractul colectiv la nivel national

ART.51:
In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate;

Faceti o cerere scrisa cu nr de inregistrare, daca nu se rezolva nimic apelati prima data la ITM , apoi la instanta.
Societatea comerciala nu are 21 de angajati, are mai putini si se ocupa de proiectarea si executia terenurilor de sport.
Este posibil sa nu se aplice obligativitatea acordarii acestui salar compensator?
Orice este posibil daca lasati dvs sa se intample. Mergeti pe pasii dati mai sus si o sa vedeti ca in mod cert vor fi ceva rezultate. Succes!
Referitor la ajutoarele despre care vorbiti...in ce conditii se acorda si cand?
[un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate;]
Eu sunt in prelungire cic pt a-l 2 lea copil...poate beneficia tatal copiilor (nu suntem casatoriti) de aceste ajutoare de la el de la servici?
Se dau o data, de la nasterea copilului, sau cum?
Chiar nu am auzit de asa ceva pana acum...
Astept raspunsul dvs

Alte discuții în legătură

Prima de nastere de la angajator nikoly nikoly buna seara.eu si sotul meu lucram la aceasi societate si vrem sa stim daca vom primim amandoi bani,daca trebuie sa facem 2 cereri pentru a obtine prima de ... (vezi toată discuția)
Salar mediu pe unitate pt. nasterea copilului ContSters57911 ContSters57911 Buna ziua, va rog sa ma indrumati ce pot face in acest caz: am solicitat acel salar mediu pe unitate pt. nasterea copilului, in luna mai, insa pana in prezent ... (vezi toată discuția)
Salariu-bonus la nastere anca_2007 anca_2007 Buna, am aflat de curand de salariul-bonus la care au dreptul noile mamici, conform contractului colectiv de munca. Numai ca: am nascut in urma cu aproape 2 ... (vezi toată discuția)