avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cresterea animalelor de casa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cresterea animalelor de casa

Buna ziua,

M-ar interesa daca exista vreun consultant din Brasov care sa-mi spuna daca exista vreo hotarare legala care sa interzica cresterea animalelor de casa la bloc.
Am un catel si mi s-a pus in vedere ca primaria dispune ca sa am aprobare de la vecini ca sa cresc animalul. Eu n-am auzit sa existe asa ceva in Romania, dar as vrea totusi sa fiu mai sigur.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 19:35, 2 Mai 2010
Nu exista asa ceva.
Ca sa aflati totusi despre aceasta problema, numai la primaria din Brasov trebuie sa va interesati pentru ca ar putea fi vorba de ordine pe plan local.
Asa si e, am verificat si ar exista o hotarare care spune ca trebuie obtinuta aprobarea tuturor locatarilor din bloc si semnata de administrator.
Oricum e ridicol si aberant. Ma intreb in caz ca s-ar depune o reclamatie in sensul asta daca as putea sa contest asa ceva in instanta.
....Ar exista?
Pai nu stiti sigur...cu numar, cu data de punere in vigoare?
Nu aveti vecini cu catei?
Primariile pot lua asemenea hotarari. La noi acum cativa ani printr-o hotarare a consiliului local (HCL) s-a interzis cresterea pestilor in apartamente. Fiind intrebat primarul (interviu TV) daca aceasta hotarare a fost luata ppentru ca ar fi oameni care cresc peste in apartament a raspuns ca la radio Erevan: "Nu creste nimeni peste in apartament dar am adoptat aceasta hotarare preventiv".#-o

In ce priveste cainii, acestia chiar exista atat pe strazi cat si in blocuri si este binevenita orice reglemenate de stopare a inmultirii acestora.
Ultima modificare: Duminică, 2 Mai 2010
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Animale de companie la bloc: în ce condiții poate asociația să condiționeze/interzică acest lucru, sau să mă amendeze din acest motiv? dragos_mihai0256 dragos_mihai0256 Sunt proprietarul unui apartament din cadrul unui bloc nou unde exista asociatie de proprietari. Detin 2 caini. Poate asociatia de proprietari, prin noua ... (vezi toată discuția)
Animale de companie Danutzaissa Danutzaissa Buna ziua.Am si eu o problema cu asociatia de locatari unde apartin.In urma cu ceva timp s-a stabilit la o adunare generala a locatarilor,in lipsa celor ... (vezi toată discuția)
Animal de companie in bloc MIV MIV Detin un animal de companie, mai precis un caine, m-am mutat de curand intru-un apartament, et 1 , dar nu pot obisnui cainele cu lesa. Am probleme cu ... (vezi toată discuția)