M-ar interesa daca exista vreun consultant din Brasov care sa-mi spuna daca exista vreo hotarare legala care sa interzica cresterea animalelor de casa la bloc.
Am un catel si mi s-a pus in vedere ca primaria dispune ca sa am aprobare de la vecini ca sa cresc animalul. Eu n-am auzit sa existe asa ceva in Romania, dar as vrea totusi sa fiu mai sigur.
Nu exista asa ceva.
Ca sa aflati totusi despre aceasta problema, numai la primaria din Brasov trebuie sa va interesati pentru ca ar putea fi vorba de ordine pe plan local.
Asa si e, am verificat si ar exista o hotarare care spune ca trebuie obtinuta aprobarea tuturor locatarilor din bloc si semnata de administrator.
Oricum e ridicol si aberant. Ma intreb in caz ca s-ar depune o reclamatie in sensul asta daca as putea sa contest asa ceva in instanta.
Primariile pot lua asemenea hotarari. La noi acum cativa ani printr-o hotarare a consiliului local (HCL) s-a interzis cresterea pestilor in apartamente. Fiind intrebat primarul (interviu TV) daca aceasta hotarare a fost luata ppentru ca ar fi oameni care cresc peste in apartament a raspuns ca la radio Erevan: "Nu creste nimeni peste in apartament dar am adoptat aceasta hotarare preventiv".#-o
In ce priveste cainii, acestia chiar exista atat pe strazi cat si in blocuri si este binevenita orice reglemenate de stopare a inmultirii acestora.