avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor!!!

lucrez din decembrie 2009 la o firma,dar seful mi-a depus contractul de munca la ITM in luna februarie 2010.acum sunt insarcinata si nu pot beneficia de indemnizatie,pentru ca nu ma incadrez in perioada necesara inaintea nasterii dupa cum reiese din contractul de munca.ce pot sa fac pentru a recupera cele doua luni?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:10, 30 Aprilie 2010
Sa vorbiti cu seful sa depuna rectificativ...trebuie neaparat, altfel nu beneficiati
Contractul de munca se poate dovedi cu orice mijloc de proba. Daca ati fost platita in perioada decembrie 2009 - februarie 2010 trebuie sa fi primit un fluturas privind plata si in aceste conditii si angajatorul trebuia sa va inregistreze contractul in termen si sa va plateasca contributia la asigurarile sociale. In acest sens poti sa-l dai pe angajator in judecata.
de prezentat la ITM copii ale statelor de plata
C.i.m. trebuia sa fie inregistrat din decembrie 2009 ... aveti doua posibilitati fie va adresati ITM-ului , fie deschideti o actiune in instanta impotriva angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare facuta la itm. ce parere aveti de raspuns? mie mi se pare bataie de joc. va rog dati-mi un sfat. mihaela_d_a mihaela_d_a Sunt angajata in cadrul unei societatii din februarie 2006, in ianuarie 2010 am aflat ca sunt insarcinata, ca sa beneficiez de concediul pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Recuperare indemnizatie de crestere a copilului TaineRM. TaineRM. Am semnat un contract de muncă pentru un post administrativ (office manager) fara a exista o fisa a postului. Seful, nefiind un bun platnic al impozitelor si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie gravida alinastanraluca alinastanraluca Buna ziua am si eu o intrebare care ma nelamureste.Sunt insarcinata in luna 5 si lucrez la o firma comerciala,eu lucrez aici din luna aprilie 2009 dar ... (vezi toată discuția)