avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie gravida
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie gravida

Buna ziua am si eu o intrebare care ma nelamureste.Sunt insarcinata in luna 5 si lucrez la o firma comerciala,eu lucrez aici din luna aprilie 2009 dar contractul de munca l-au facut incepand cu data de 11 mai 2009,mi s-a spus ca aprilie a fost de proba si nu mi s-a facut nici un contract nimic.Intre timp am ramas insarcinata si ar trebui sa nasc pe 8 aprilie 2010.Nu stiu cum sa fac sa pot sa ma incadrez in cele 12 luni pentru ca am contract din mai .Am fost la casa de pensii din sectorul meu si mi s-a spus ca se poate face o conventie retroactiva sa imi plateasca jumatate din luna aprilie sau integrala,eu initial am intrebat daca pot plati din mana macar sa pot sa ma incadrez daca bebe vrea sa vina mai devreme de 08.04.2010.Va rog dati-mi un sfat cum ar trebui sa procedez ce ar trebui sa faca sefa mea ca sa pot beneficia de indemnizatie,unde trebuie sa mearga ce anume trebuie sa plateasca Va rog din suflet ajutati-ma.Va mutumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:54, 8 Decembrie 2009
Buna ziua,
s-ar putea face documentatie retro-activa. Trebuia sa va faca contract de munca din prima zi de lucru. Perioada de proba nu inseamna munca la negru.:(
Se pot face rectificative si se poate vorvi cu inspectorii de la corpul de control ITM de care apartineti. In urma unui proces-verba de control, si cel mai probabil a unei amenzi, poate sa va inregistreze documentele cu luna aprilie, asa cum ar fi trebuit de la inceput.
Daca se va rezolva inregistrarea actului cu luna aprilie, va trebui sa plateasca toate contributiile angajat si angajator aferente lunii.
E cam dificil si costisitor, dar repet, e vina angajatorului daca nu inregistreaza actele la timp sau, se pare, cu o luna mai tarziu
1. Puteti incheia o conventie civila retroactiva, pentru perioada care va lipseste.
2. Aceasta nu se inregistreaza la ITM, se inregistreaza la Fisc unde platiti impozitul aferent venitului.
3. Luati legatura cu un consultant fiscal care va poate ajuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie civila alinastanraluca alinastanraluca Data post: Marti, 8 Decembrie 2009, 11:55 Subiect: Indemnizatie gravida Buna ziua am si eu o intrebare care ma nelamureste.Sunt insarcinata in luna 5 si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia copil ALINA210 ALINA210 Buna ziua as dori sa va intreb si eu unde ma pot duce sa plateasca angajatorul meu o luna retroactiv ? am inteles ca se face o conventie civila sau cam asa ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!! oanacristina oanacristina lucrez din decembrie 2009 la o firma,dar seful mi-a depus contractul de munca la ITM in luna februarie 2010.acum sunt insarcinata si nu pot beneficia de ... (vezi toată discuția)