avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Conventie civila
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Conventie civila

Data post: Marti, 8 Decembrie 2009, 11:55
Subiect: Indemnizatie gravida

Buna ziua am si eu o intrebare care ma nelamureste.Sunt insarcinata in luna 5 si lucrez la o firma comerciala,eu lucrez aici din luna aprilie 2009 dar contractul de munca l-au facut incepand cu data de 11 mai 2009,mi s-a spus ca aprilie a fost de proba si nu mi s-a facut nici un contract nimic.Intre timp am ramas insarcinata si ar trebui sa nasc pe 8 aprilie 2010.Nu stiu cum sa fac sa pot sa ma incadrez in cele 12 luni pentru ca am contract din mai .Am fost la casa de pensii din sectorul meu si mi s-a spus ca se poate face o conventie retroactiva sa imi plateasca jumatate din luna aprilie sau integrala,eu initial am intrebat daca pot plati din mana macar sa pot sa ma incadrez daca bebe vrea sa vina mai devreme de 08.04.2010.Va rog dati-mi un sfat cum ar trebui sa procedez ce ar trebui sa faca sefa mea ca sa pot beneficia de indemnizatie,unde trebuie sa mearga ce anume trebuie sa plateasca Va rog din suflet ajutati-ma.Va mutumesc. Cum pot face o conventie civila retroactiva,pentru perioada lipsa?
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 15:41, 8 Decembrie 2009
Chiar daca aprilie a fost de proba sefa era obligata sa va incheie contract de munca altfel este pasibila de amenda contraventionala, se poate adresa ITM si sa plateasca sumele datorate pentru dv. corespunzator acelei luni

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie gravida alinastanraluca alinastanraluca Buna ziua am si eu o intrebare care ma nelamureste.Sunt insarcinata in luna 5 si lucrez la o firma comerciala,eu lucrez aici din luna aprilie 2009 dar ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului 2015 Mirela092 Mirela092 Buna seara, am si eu o intrebare. Sunt gravida in 6luni si jumatate, urmeaza sa nasc la inceputul lunii octombrie. Am contract de munca din august 2014, dar a ... (vezi toată discuția)
Concedierea in timpul sarcinii ContSters95180 ContSters95180 buna ziua tuturor.am si eu o problema,\"grava\" din moment ce psihic nu mai rezist.sant insarcinata in a 5-a luna si seful meu direct imi face viata imposibila ... (vezi toată discuția)