avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de crestere a copilului 2015
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de crestere a copilului 2015

Buna seara, am si eu o intrebare. Sunt gravida in 6luni si jumatate, urmeaza sa nasc la inceputul lunii octombrie. Am contract de munca din august 2014, dar a fost intrerupt pe o perioada de 2-3 luni. Am incheiat din nou un contract de munca din luna ianuarie. Este posibil ca seful sa imi plateasca la stat acele 3 luni care au fost intrerupte pt a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului? Daca da, ce pasi ar rebui sa urmeze? Va rog sa imi dati un raspuns, multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mirela092 , utilizator 19:30, 14 Iulie 2015
1. Daca veti naste in octombrie cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) sunt noiembrie 2014 - octonbrie 2015.

2. Care este perioada intreruperii si ce statut ati avut in acesta perioada (cu ce v-ati ocupat)?
Cam 2luni a fost intreruperea. Lucrez ca operator pc. In perioada intrerupta am lucrat in alta parte dar nu am avut un contract de munca. Unde lucrez acum am incheiat un nou contract pe 8 ianuarie. As vrea sa stiu daca seful imi poate plati el acele 2 luni din urma pt a beneficia de indemnizatie. Adica sa plateasca lunile noi-dec
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2015
Mirela092, utilizator
1. Ar fi posibil dar s-ar putea ca angajatorul sa fie sanctionat de ITM.

2. Luati legatura cu ITM a va spuna cum sa procedati.
Va trebuie incheiat un contract individual de munca retroactiv sau un alt tip de contract in baza Codului civil tot retroactiv si nu sa se plateasca contributiile la bugetul de stat.

Insa atentie, incheierea retroactiva a unui astfel de contract poate avea ca si rezultat si o posibila sanctionare contraventionala din partea institutiilor abilitate.
Am inteles, multumesc. Si ar mai fi ceva. Daca sotul isi schimba locul de munca actual pt a se angaja in alta parte, ar putea beneficia el de indemnizatie? Tin sa mentionez ca are peste 12 luni la actualul loc de munca cu contract pe 2 ore.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil annk07 annk07 Doresc sa aflu mai multe despre aceasta conditie privind acordarea indemnizatiei de crestere a copilului: se afla in perioada de 3 luni de la incetarea unui ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie daca... misslucky misslucky Am lucrat din 2007 pana in nov 2011 din nov 2011 pana in iunie 2012 am fost in somaj,din iunie pana in sept 2012 am lucrat cu carte de munca si din ian 2013 ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului richiteanu_elena richiteanu_elena Buna seara.Am si eu o problema.Am lucrat 2 ani,am fost in somaj 6 luni din somaj m-am angajat imediat in septembrie 2015 si am ramas insarcinata.Astazi ... (vezi toată discuția)