avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1065 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de crestere a copilului

Buna seara.Am si eu o problema.Am lucrat 2 ani,am fost in somaj 6 luni din somaj m-am angajat imediat in septembrie 2015 si am ramas insarcinata.Astazi 21.01.2016 fac 3 luni de sarcina,iar sefa mea vrea sa inchida punctul de lucru.Intrebarea mea ar fi ce trebuie sa fac pentru a beneficia de concediu de crestere a copilului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:57, 25 Ianuarie 2016
1. In somaj indemnizat nu mai puteti intra deoarece va trebuie alte 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.

2. Ar trebui sa va gasiti un alt loc de munca chiar si cu timp partial.
As mai avea o problema,tocmai am aflat ca intre somaj si locul de munca ar exista 1 luna
[septembrie] care ar fi intrerupere .Se mai poate face ceva?Eu am lucrat si luna aceea dar la ITM figurez ca fiind angajata cu luna octombrie 2015.sa imi iau adio de la indemnizatia de crestere a copilului sau ce mai pot face?va multumesc
1. In aceasta situatie nu mai puteti beneficia de concediu crestere copil (CCC).

2. - Incercati sa incheiati un contract individual de munca (CIM) retroactiv pe luna septembrie, chiar si cu timp partial.
- In acest caz este posibil ca angajatorul sa fie sanctionat contraventional de ITM.
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2016
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Daca ati lucrat in luna septembrie si puteti proba acest lucru, atunci sesizati ITM-ul. Daca se constata ca ati lucrat, atunci vi se va incheia c.i.m. pentru luna respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare indemnizatie crestere copil CarmenComan CarmenComan Buna ziua! Stiu ca pentru acordarea indemnizatiei crestere copil se iau in calcul ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului..in cazul meu DPN este Mai ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului Catalina-voicu11 Catalina-voicu11 Buna ziua. Lucrez cu contract de munca din septembrie 2014, iar in luna august 2015 angajatorul urmeaza sa imi inceteze contractul (doar o luna) . Pentru a ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil MariaRamona MariaRamona Buna ziua, Din luna martie m-am angajat cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata, iar in luna septembrie am nascut. Am fost in concediu de ... (vezi toată discuția)