avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestare la executare
Discuție deschisă în Executare silită

contestare la executare

Buna Ziua,
Am primit o notificare de la un Birou de Executori Judecatoresti prin care se notifica neplata unor sume de bani in urma unui contract de asistenta judiciara incheiat cu un avocat.
De retinut ca avocatul mi-a remis chitante in care sustinea ca a primit suma de bani dar acum le cere din nou pe motiv ca in contract s-a specificat ca sumele de bani vor fi date in urma eliberarii chitantei
Ce trebuie facut pentru a face contestare sau orice altceva.?
Recunosc ca sumele de bani ce sunt trecute in chitanta nu au fost date.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 22:31, 2 Mai 2010
Pai, daca recunoasteti....
trebuie sa platesti onorariul. Daca faci contestatie la executare e bine sa te gandesti ca asta inseamna un alt dosar pe rolul instantelor de judecata si ca se vor adauga alte cheltuieli in plus.
Da, aveti dreptate, dar avocatul cu pricina a pierdut toate procesele ce s-au rezultat cu pierderi de sute de milioane de lei.
Acum vine si spune ca nu s-au platit doua sau trei chitante ca nici dumneaei nu stie.
Si se ajunge in situatia de a cere niste bani in urma unei chitante in care se scrie" am primit suma de..."
Prin urmare poate sa ceara sumele de bani pe ultimul an pe motiv ca nu a primit banii.
Deci, din punctul meu de vedere astept somatia, pentru ca acum mi-a trimis o notificare ca nu am platit niste banii, respectiv 1000 lei pe luna.
Dupa ce primesc somatie am la dispozitie 15 zile de contestare.
Corect?
Este corect, da... insa veti plati taxa de timbru pentru cererea privind contestatia la executare si pentru a nu continua executarea, va trebui sa mai solicitati si suspendarea executarii silite, unde vi se va solicita de catre instanta plata unei cautiuni...daca suportati acest risc, atunci optiunea dvs. poate avea castig de cauza.:)

Mergeti, mai bine, la executorul judecatoresc si depuneti copie conforma cu originalul de pe chitantele aflate in discutie (doar aratandu-i originalele chitantelor respective).Executorul poate inceta executarea.

Adevaratele raporturi juridice dintre parti, "peste" continutul inscrisurilor...nu pot fi dovedite, decat eventual printr-o "inscriere in fals" cerere formulata de catre persoana prejudiciata, insa trebuie sa existe dovezi in acest sens.
Ultima modificare: Duminică, 2 Mai 2010
Iuliana Cermak, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocati popescu marcela popescu marcela Buna ziua, In derularea unui contract de asistenta juridica intre un avocat si o persoana juridica pentru achitarea onorariului este normal ca avocatul sa ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare MANUELAIGESCU MANUELAIGESCU buna ziua va rog daca puteti sa-mi dati un sfat...am schimbat deja doi avocati in cazul meu,nu reusesc sa pricep cum pot sa ies din situatia asta.. ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita admisa luminutza luminutza In urma unei executari silite, prin care executorul judecatoresc a infiintat poprire asupra drepturilor salariale si a blocat conturile de diponibilitati ... (vezi toată discuția)