avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... avocati
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

avocati

Buna ziua,
In derularea unui contract de asistenta juridica intre un avocat si o persoana juridica pentru achitarea onorariului este normal ca avocatul sa emita intai o factura si apoi sa elibereze o chitanta care atesta plata?
Acesta este si punctul meu de vedere.
In contract s-a specificat de catre avocat ca plata se va face la eliberarea chitantei, ( chitanta obisnuita care prevede am primit suma de.....eu avocat)
Problema este ca in acest moment exista chitante semnate de avocat care atesta ca a primit niste bani si acesta sustine ca nu a primit acesti bani.
In opinia mea chitantele emise de avocat elibereaza de datorie persoana juridica respectiva.
Faptul de a insera in cuprinsul contractului de asistenta judiciaraaceasta prevedere ca se va elibera intai chitanta si apoi se va primi bani da in final imposibilitatea avocatului de a nu se putea apara in momentul in care sustine ca are de primit bani pentru o anumita prestatie dar exista in acelasi timp o chitanta in care sustine ca a primit banii respectivi.
O opinie?
Multumesc avocatnet.ro
Cel mai recent răspuns: ContSters102066 , utilizator 14:59, 5 Mai 2010
avocatul elibereaza chitante in functie de modalitatea de plata din contract si a primirii banilor,chiar partiala ,alte facturi nu elibereaza,onorariul este cel stabilit prin contract care poate fi achitat partial daca acest lucru este stipulat in contract sau integral pt.care va taie chitanta
Multumesc pentru raspuns.
Dar acum exista chitante semnate de avocat care atesta ca a primit suma de bani, si apoi sustine ca a nu a primit suma de bani.
Cum se impaca acestea cu faptul ca o chitanta este o proba pentru ceea ce cuprinde aceasta.
In cazul in care ati achitat trebuie sa aveti chitantele care atesta plata onorariului si pentru ce contract de asistenta juridica sunt achitati.
In cazul in care aveti chitante nu trebuie sa va facti probleme, poate ca avocatul a pierdut un chitantier si in contabilitatea acestuia dvs apareti ca aveti de achitat o anumita suma.
DL.Popescu,daca onorariul stabilit in contract este acoperit cu suma chitantelor nu aveti nici o obligatie la acesta ,poate nu aveti contractul dati/mi detalii sa va pot ajuta
Multumesc.
Sa va explic.
1.Am cerut contractul de asistenta juridica si avocatul a spus ca nu are cum sa mi-l dea pentru ca originalul se gaseste la mine, in schimb mi-a eliberat o copie extrem-extrem de proasta in care se poate citi ca onorariul a fost stabilit la plata sumei de 1000 ron fix forfetar lunar, nu se vad data si nr.
2Am denuntat imediat contractul printr-o scrisoare recomandata cu confirmare de primire, nu a venit confirmarea pana acum.
3.in contract a specificat ca plata se va face in momentul eliberarii chitantei!!!
In acest moment am chitante pe luna martie, aprilie de la avocat care atesta ca a primit suma de 1000 ron, dar cere banii pe motiv ca de fapt nu a primit banii dar asa a scris in contract ca intai elibereaza chitanta si pe urma primeste banii.
dintr-un punct de vedere in cazul inserarii in contract a unei astfel de clauze, bani sunt dat in urma eliberarii chitantei, poate duce numai la necazuri
In orice moment avocatul poate sa ceara banii pe ultimii doi ani motivand ca desii exista o chitanta nu a primit banii.
Acum a investit cu formula executorie contractul de asistenta juridica, a sosit de la un executor judecatoresc o notificare iar eu luni ma voi duce sa vad ce este in acel dosar si temeiul pretentiei lui
Multumesc pentru ajutor, supararea mea este ca respectivul avocat a pierdut toate procesele ce s-au soldat cu plata unor daune de sute de milioane lei.
Fapt adevarat.

Alte discuții în legătură

Contestare la executare popescu marcela popescu marcela Buna Ziua, Am primit o notificare de la un Birou de Executori Judecatoresti prin care se notifica neplata unor sume de bani in urma unui contract de asistenta ... (vezi toată discuția)
Chitanta onorariu avocat costel_57 costel_57 Buna ziua, Am platit un avocat, mi-a dat chitanta dar nu ma lasa sa o depun la dosar, o vrea inapoi spunind ca ii trebuie in ziua procesului......e normal ... (vezi toată discuția)
Avocat ce nu doreste sa plateasca dari la stat MissBabylicious MissBabylicious Buna ziua.Am un contract cu un avocat caruia i-am platit onorariul(in urma castigarii procesului) ,i-am cerut chitanta si a refuzat sa-mi taie chitanta ... (vezi toată discuția)