avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto - daune
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto - daune

Buna ziua!!numele meu este Florin am 16 ani si trec printr-o situatie grava.In urma cu an si jumatate am fost victima unui acident petrecut in orasul Bals Jud olt.Am fost acidentat pe trecerea de pietonii de un sofer care nu poseda permis de conducere masina neinscrisa in Ro .Era un tip de vreo 26 ani sau cum se spune copil de banii gata.am avut mult de suferit 2 interventi chirugicale nenumarate fracturi am necesitat 70-80 de zile de recuperare pe certificatul de medico-legal.Acest tip de la bun inceput nu sa interesat cel putin de soarta mea(parca ar fi lovit un caine).M-am facut bine si nu stiam prea bine cum e cu legile banii de avocat nu am avut va dati seama ca am cheltutit o suma mare cu recupararea mea.S-a facut o expertiza tehnica judiciara si de la bun inceput oamenii legi m-au sunat si la Politie cand am depus cererea Inculpatul nu lam vazut la fata decat de 2 ori.politistii mi-au zis sa nu depun plangere sa ma bucur ca sunt in viata.Eu am zis ca justitia isi face meseria a ajuns dosarul pe rol la judecatorie termenele au trecut martori tot audiati ..Eu am cerut o suma de 150 de milioane adica 70 de milioane despagubiri civile si 80 morale.inculpatul a zis in fata instantei ca nu imi da nici un leu.Pana la urma mi-am angajat o domnisoara avocat atat mi-am permis sa vedem.Inculpatul are un mare avocat din oras si se lauda ca iar fi platit onorariu de vreo 10.000 de euro.Sa dat sentinta 2 ani inchisoare(cu suspendare bineinteles) si plata unei sume de 55 de lei despg civile si 4000 lei morale. 1000 De euro in total,Inculpatul a facut recurs la aceasta hotarare la Tribunalul olt.Va rog frumos sami spuneti daca m-ai am dreptul sa intentez un dosar civil pentru Daune morale in parte de cele de la dosar pana la solutinoarea acestora? A-si vrea sa ajung la Curtea de apel Bucuresti pentru ca vam zis Avocatul inculpatului este un tip cu influenta in tot judetul Olt si sigur vor mitui sau eu mai stiu ce vor face Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Voican , Avocat 16:29, 30 Aprilie 2010
Trebuia si dvs. sa faceti recurs( daca sunteti in faza de recurs), pe latura civila.Parintii sunt si ei citati( aveti 16 ani) si trebuia sa va sustina. Aveti dreptul de a merge si pe cale civila dar va costa mult mai mult, taxele de timbru, expertize, etc.
Pentru a cere mai mult, trebuie sa faceti dovada cheltuielilor si a duratei suferintei, a deficientelor fizice si a necesitatii de recuperare a organismului, dupa accident.
Daca aveti motive temeinice, puteti sa cereti stramutarea procesului la Bucuresti.
Recursul este facut.Suntem in faza de recurs.Nu conteaza acum cat ma va costa acumt sunt dispus sa merge pana in panzele albe.Deci pot face plangere civila pentru daune? lucrurile sunt foarte clare chiar evident de clare decat va imgainatiCat despre stramutare ce motive sa aduc eu la cunostinta ca avocatul este om influent si ca poate tergivesa soarta cauzei?
Buna ziua.In opinia mea sunteti in apel si nu in recurs.Prin urmare si in aceasta faza puteti administra probe.Parerea mea este sa va angajati un avocat specializat in drept penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor vatamare corporala grava Florinot Florinot Buna ziua.Va scriu pentru ca ma aflu int-o situatie destul de dificila in urma cu 1 si 5 luni am fost acidentat pe trecerea de pietoni destul de grav de o ... (vezi toată discuția)
Accident rutier soldat cu vatamare grava din culpa , despagubire rca aditzaC aditzaC Buna seara As dorii daca se poate sa ma ajutati si pe mine intr-o problema . In anul 2008 sotul meu a suferit un accident rutier , in urma caruia el a fost ... (vezi toată discuția)
Infractiuni "volatilizate"!!! aidailda aidailda Buna ziua, In data de 22 august 2008 in locul masinii, parcata regulamentar, nu am gasit decat o gramada de fiare. Masina fusese avariata total de un auto ... (vezi toată discuția)