avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ajutor vatamare corporala grava
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ajutor vatamare corporala grava

Buna ziua.Va scriu pentru ca ma aflu int-o situatie destul de dificila in urma cu 1 si 5 luni am fost acidentat pe trecerea de pietoni destul de grav de o masina al carui conducator nu poseda permis de conducere ..nu avea asigurare la masina ... nici macar proprietaru masini nu era masina avea numere de italia.Eu am fost transportat la spital sa intervenit chirugical am necesitat 70-75 zile spitalizare.Initial am vrut sa cad la pace cu conducatorul auto acesta imi propusese o suma de banii insa doar vorbe in vant..Abuzand probabil ca eu nu stau chiar asa de bine material fata de el.In timpul urmariri penale el a parasit tara..Venea cand vruia la politie.Am mirosit ceva necurat inca de pe atunci dar am zis ca odat ajuns in judecatorie se vor schimba treburile a ajuns dosarul dupa 5 luni in judecatorie.El nu s-a prezentat decat la un termen si a fost audiat si-a recunoscut fapta dar a zis ca nu e de acord sa imi dea vre-o suma de banii.Eu am cerut suma de 150 de milioane nu am cerut miliarde cu toate ca eu am avut dureri pe la bazin mana dreapta rupta in ghips si intervenit chirugical cu tija ..clavicula rupta .am ramas totusi cu sechele ..Am angajat un avocat care dupa 2 termene mia cerut si o suma de banii si acum spre finalizarea dosarului sami zica ca individul va scapa cu suspendare si banii cine stie daca o avea ceva in proprietate..M-ai bine nu angajam nici avocat .am dat si banii si am rams cu buza umflata. inculpatul are un avocat cu putere in orasul meu si banuesc ca de acolo se trag toate.dar in dosar nu este mentionat ca nu a avut asigurare proveninta masini pe judecatoare nu o intreseaza ca pleaca din tara face ce vrea.am vazut niste articole pe expertiza de o am scrie niste articole mi le explicati si mie va rog frumos a84 alin.2.si 4 si art 86.alin1 din Oug 195/2002.Si eu as vrea sa merg mai departe as renunta la banii dar sa stiu ca se duce unde ii este locul ..as vrea sa fac un recurs la hotararea de se va da la curtea de apel Craiova eu fiind din Bals jud Olt ..Va rog ajutatima
Cel mai recent răspuns: Florinot , utilizator 15:05, 15 Februarie 2010
OUG 195/2002:

Art. 84. - Nerespectarea dispoziţiilor privind circulaţia pe drumurile publice, care întruneşte elementele constitutive ale unei infracţiuni, atrage răspunderea penală şi se sancţionează potrivit prezentei ordonanţe de urgenţă.

Art. 86. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

Probabil este trimis in judecata si pentru :

ART. 184
Vătămarea corporală din culpă
Fapta prevăzută la art. 180 alin. 2 şi 2^1, care a pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale mai mari de 10 zile, precum şi cea prevăzută la art. 181, săvârşite din culpă, se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
Dacă fapta a avut vreuna din urmările prevăzute la art. 182 alin. 1 sau 2, pedeapsa este închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda.
e concurs de infractiuni ceea ce a facut inculpatul..numai un avocat ce studiaza dosarul va poate spune ce este de facut in situatia descrisa de dvs
am gasit scrie ceva de art 184 alin2 si 4 ??? Asta e Romania legea nu e facuta pentru toti ai banii poti cumpara si liberatatea deja sunt resemnat pe tema asta
Am angjat avocatul acesta de l-am avut dar numai banu sa imi ia a stiut si sa imi zica adumi martori si harti ...I-am adus tot ce a trebuit harti de la scoala 1 an de zile nu am facut sport am lipsit 3 luni de la scoala am pierdut mult si acum dupa 1 an de suferinta sa ramana asa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ucidere din culpa al3xn01 al3xn01 Buna seara , sunt cercetat pentru ucidere din culpa cu un accident auto, dosarul a iesit de la camera preliminara am termen pe 28 luna aceasta. ce vream sa va ... (vezi toată discuția)
Incredintare masina unei persoane care nu detine permis de conducere . Dragosh1 Dragosh1 Buna Ziua am incredintat masina unui Prieten care nu detinea permis de conducere , - am fost Opriti de Politia Rutiera , am recunosc fapta , ca sti-am ca nu ... (vezi toată discuția)
Accident rutier fara permis linuxx linuxx buna, am fost implicat intr-un accident rutier, conducand o motocicleta fara asigurare si fara a poseda permis de conducere, am acrosat in spate un ... (vezi toată discuția)