avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... problema cu plata caldurii pe spatiile comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

problema cu plata caldurii pe spatiile comune

va deranjez iarasi cu rugamintea sa ma lamuriti in legatura cu plata agentului termic pe casa scarii{partile comune}.In baza caror articole de lege se poate calcula si pune la plata cheltuielile energiei termice pe casa scari intr-un imobil de tip condominiu in care exista atat proprietari care au centrala proprie de apartament cit si proprietari nedebransati de la sistemul centralizat de termoficare, imobil care nu este prevazut cu repartitoare de costuri pt agentul termic nici pe casa scarii si nici vreun proprietar nedebransat nu poseda asa ceva.am apelat la dv pentru ca administratorul care il avem sustine ca nu are baza legala pt a calcula caldura pe spatiile comune raportat la cota parte indiviza in plus sustine ca nu indeplinim conditiile prevazute de art 40 alin.1 si nici conditiile alin.2 din legea 230|2007
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:12, 1 Mai 2010
Nu a-ti precizat concret ,sunteti constituiti in asociatie de locatari?
Desfasurati demersuri la nivelul asociatiei dvs ,pentru a va alinia dispozitiilor in vigoare,ocazie cu care ve-ti putea beneficia si de dispozitiile art 2 din L nr 230/2007
da ,sintem constituiti in asociatie de proprietari
In situatia in care sunteti organizati ca si asociatie de proprietari si va desfasurati activitatea in conformitate cu dispozitiile L nr 230/2007 si HG nr 1588/2007 ,se aplica dispozitiile prevazute in sectiunea a 6-a repartizarea cheltuielilor pe consumatori tehnici art 52 cheltuielile cu consumurile comune de energie termica din spatiile aflate in proprietatea comuna si anume casa scarii,culoare,spalatorii,
uscatorii,subsol,holuri si altele asemenea ,se repartizeza proportional cu cota parte de proprietate indiviza care ii revine fiecarui proprietar,astfel cum aceasta este inscrisa in actul de proprietate sau cum a fost calculata conform prevederilor prezentetelor norme
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Mai 2010
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caldura la comun ContSters110396 ContSters110396 As dori sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema juridica a asociatiei de proprietari. Continutul legii 230|2007 Art.18 alin.(3) , (7) l-am inteles.Pe cine ... (vezi toată discuția)
Parti comune intr-o scara de bloc andreiantonescu andreiantonescu Buna ziua! As avea si eu cateva intrebari legate de partile comune dintr-o scara de bloc. Mentionez ca blocul din care fac parte este constituit intr-o ... (vezi toată discuția)
Tevi orizontale de caldura + lipsa calorifere hajnyci hajnyci Buna ziua, Va rog sa imi dati un sfat in rezolvarea problemei urmatoare: suntem proprietari noi ai unui apartament de 3 camere, care este situat la etajul ... (vezi toată discuția)