Un fragment din citatie:
" in calitate de vatamata, in proces cu X Y in calitate de inculpat, si altii pentru Fond - furtul calificat (art.209 C.p.). Avand in vedere ca in proces sun mai multi reclamanti si/sau parati, sunteti obligat ca, pana la termenul stabilit pentru judecata sau intampinarea, sa indicati: a) un mandatar sa va reprezinte si sa primeasca actele procedura; b) adresa domiciului sau, dupa caz, sediul acestuia; c) sa depuna dovada mandatului".
Nu inteleg - pe cine trebuie sa chem - pe un mandatar, si de ce sunt obligat?
Eu nu am facut absolut nimic, un "nenorocit" a furat ceva de la mine pe care a gasit politia - am primit inapoi si am stabilit la politie ca nu am alte pretententii fa de X Y.
Atunci de ce ma cheama la judecata - ce trebuie sa fac?
Multumesc raspunsul!
Pai din prima postare asta si rezulta ca sunteti parte vatamata, la plingereea dvs s-a deschis dosar si a fost instrumentat.
Organele de cercetare penala si-au facut treaba si acum e randul judecatorului.
Deci ati fost citata in aceasta calitate de parte vatamata si vi s-a adus la cunostinta ca aveti posibilitatea sa va prezentati personal sau prin mandatar. Puteti face si o cerere scrisa sa se desfasoare procesul in lipsa. Daca nu facti nimic nu va amendeaza instanta
Multumesc pentru raspunsuri!
Daca va rog nu ma puteti ajuta cu un articol din legea, pe care pot apela cand vreu sa renunt participarea la proces?
Multumesc incodata!