avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... am transmis cu data gresita incetarea cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

am transmis cu data gresita incetarea cim

buna seara. as dori sa ma lamureasca cineva daca poate: azi am primit o cerere de demisie dar incepand cu data de 01.05.2010 si era scrisa astazi, 30.04.2010. seful mi-a spus sa il inregistrez azi in revisal si sa-l transmit si eu l-am inregistrat azi, adica cu 30.04.2010. e o problema?? daca e problema se poate face o corectie si sa-l transmit din nou??
Cel mai recent răspuns: andronutza , utilizator 13:39, 1 Mai 2010
teoretic este corect, ea isi va produce efectul incepand cu maine, nu vad nici o problema...:rolleyes:
daca angajatorul este de acord cu demisia , fara preaviz , consider corecta inregistrarea . in 30.04.2010 se incheie cim , iar 01.05.2010 este prima zi cand nu va veni la serviciu asa cum a-ti spus si dvs "incepand cu data de 01.05.2010 "
1. Important este ca decizia de incetare a CIM, pe care o inregistrati la ITM, safie bine intocmita. Ea reprezinta documentul oficial care se inregistreaza in carnetul de munca.
2. Datele din Revisal folosesc numai pentru statistica. Nu am descoperit, pana acum, la ce foloseste Revisal.
Atunci e corect intocmita decizia de incetare : decizia are data de 30.04.2010 si incepand cu 01.05.2010 inceteaza cim al angajatului X caci el asa si-a scris demisia (lichidarea la zi incepand cu 01.05.2010 si data intocmirii cererii delichidare e 30.04.2010 caci atunci a venit la lucru ultima zi). Eu nu mai inteleg pana la urma cum e corect.
1. Da, este corect cum ati intocmit decizia.
2. Inseamna ca angajatorul a renuntat la preavizul dat de salariat, de15 zile calendaristice.

Alte discuții în legătură

Carte munca mmmmmmmmmm mmmmmmmmmm Buna ziua Am o intrebare la care as dori mult un raspuns clar:m-am angajat la o companie incepand cu data de 1.05.2010.Cartea de munca se incheiase la ... (vezi toată discuția)
Prelungire cic al doilea copil deedeepsi deedeepsi Buna seara, va rog lamuriti-ma si pe mine! In prezent ma aflu inca in concediu ingrijire copil nascut la 30.04.2008. CIM este suspendat pe perioada ... (vezi toată discuția)
Modificare cim din durata determinata in nedeterminata Ada30teo Ada30teo Daca am un salariat cu CIM pe durata determinata caruia ii expira contractul cu data 30.04.2010 daca ii fac act aditional de modificare a contractului in ... (vezi toată discuția)