avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte munca

Buna ziua
Am o intrebare la care as dori mult un raspuns clar:m-am angajat la o companie incepand cu data de 1.05.2010.Cartea de munca se incheiase la compania precedenta la data de 30.04.2010.
Cana am venit aici"doamna" de la dep. HR mi-a spus sa aduc toate actele dupa data de 10.05.2010. cand patronul se intorcea in tara. Nu mi s-a parut nimic anapoda...
In data de 19.05.2010 mi-a adus contractul semant care era inregistrat la ITM cu data de 18.08.2010 si valabil incepand cu data de 19.05.2010.
Cand am intrebat de ce nu sunt angajata cu data de 01.05.10, mi-a raspuns ca s-a schimbat legislatia si nu mai poate depune contractul cu data valabila cu 20 de zile inainte, cum era pana acum, ci trbuie sa depuna contractul "ieri" daca angajatul incepe de"azi"
Intrebarea mea : este adevarat? Dat fiind ca s-a dus in data de 19.05.10 nu se putea inregistra cu data de 01.05?
si daca asta e situatia, se mai poate face ceva, eventual un act aditional ptr perioada 1.05 -18.05,pe perioada determinata, caci actualul contract e pe perioada nedeterminata.
Multumesc anticipat si astept raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:17, 21 Mai 2010
In mod corect, dumneavoastra trebuia sa semnati contractul individual de munca anterior inceperii activitatii, iar contractul dv de munca ar fi trebuit sa fie inregistrat in registrul general de evidenta a salariatilor cu cel tarziu 1 zi inainte de inceperea activitatii.
Adica, contractul dv de munca ar fi trebuit inregistrat in revisal,acest registru, cel tarziu in data de 30.04.2010, ca sa puteti incepe activitatea in data de 01.05.2010.
Daca ar fi inregistrat acest contract corect, nu ar fi fost o problema cu depunerea actelor la ITM- termenul a ramas acelasi , de 20 de zile de la perfectarea actelor.
Termenul de inregistrare al c.i.m. la ITM a ramas la fel : 20 de zile de la data incheierii ....se pare ca au uitat sa-l transmita prin Revisal in data de 30.04.2010 si de aceea l-au inregistrat mult mai tarziu ...
Pentru a va recupera si perioada 01.05. 2010 -18.05.2010 aveti posibilitatea de a sesiza ITM-ul si/sau sa deschideti o actiune in instanta impotriva angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare cim din durata determinata in nedeterminata Ada30teo Ada30teo Daca am un salariat cu CIM pe durata determinata caruia ii expira contractul cu data 30.04.2010 daca ii fac act aditional de modificare a contractului in ... (vezi toată discuția)
Am transmis cu data gresita incetarea cim andronutza andronutza buna seara. as dori sa ma lamureasca cineva daca poate: azi am primit o cerere de demisie dar incepand cu data de 01.05.2010 si era scrisa astazi, 30.04.2010. ... (vezi toată discuția)
Situatie revisal - angajat nou drecredit drecredit Daca o firma a angajat incepand cu 01.02.2010 un nou salariat, dar in proba (5 zile - cf. legii), trebuia sa il bage si in REVISAL sau il baga la angajarea ... (vezi toată discuția)