avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contract de mandat administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contract de mandat administrator

Buna ziua. La noi la Asociatia de proprietari am descoperit ca Administratorul si femeia de servici au contract de mandat pe o perioada.................... nedeterminata. E corect? S-au calculat salarii administrative in liste de plata pentru luni dinainte de incheierea acestor contracte si la finante nu au fost depuse declaratii si platite sumele calculate aferente salariilor din contractele de mandata.E evaziune fiscala? Unde sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: bame , utilizator 11:37, 4 Mai 2010
Dar acel administrator nu este angajat de dumneavoastra?
Vi l-a impus cineva?
Comitetul executiv, presedintele, cenzorul trebuie sa verifice toata activitatea. Dumneavoastra daca sunteti proprietar aveti dreptul sa alegeti si sa fiti ales. Intrati in comitetul executiv, faceti adunare generala si va autopropuneti presedinte.
Daca pe lista de plata ati suportat costul salariilor si al impozitelor si taxelor aferente acestora acesta nu este un indiciu ca vi s-au furat banii. Aveti bani in casierie, in fonduri, in banca etc.
Dar acestea le puteti lamuri la nivelul asociatiei, cu calm, daca va implicati.
Si va mai gog sa nu mai reluati ce am spus eu sau altcineva prin citat mai ales ca este pe aceeasi pagina si se vede dialogul nostru.
Ce ar fi sa repetam toti prin citate ceea ce scrie fiecare aici!
@virgil860
Dv. spuneti ca vi s-au luat banii de impozit si CASS pe liste. Spuneti de asemenea ca nu s-au varsat la stat.
Dar puteti demonstra ca acei bani s-au scazut din soldul casei, in registrul de casa, ca fiind varsati si ei sa nu fi fost?
Ca de fapt la asta se reduce exprimarea de furt.. Ce suma s-a scazut in registrul de casa ca fiind data ca salariu (indemnizatie sau ce-o fi fost trecut acolo), cea din liste sau una mai mica?

Ce vreau sa spun este ca diferenta de impozit si CASS trebuie sa se gaseasca in unul din aceste locuri:
- varsate la ANAF (si ziceti ca nu sunt documente in acest sens);
- date celor cu pricina alaturi de salariul net (deci in buzunarul administratorului si al femeii de serviciu)
- in soldul casei
- scazute din soldul de casa ca fiind date administratorului si femeii de serviciu, dar ele sa fi fost insusite de altcineva. De cine? Cine mai are acces la bani si la impartirea lor?

Dar sa stiti ca impozitul si CASS-ul se varsa si in nume propriu, daca in conventii nu este scris expres ca retinerea se face la sursa.
Ultima modificare: Luni, 3 Mai 2010
elga50, moderator
Ma iertati dar nu am folosit exprimarea de furt. Mai cititi va rog o data. Pentru mine concluzia e clara .Acest administrator nu-si face datoria chiar si dvs. ati spus ca banii care trebuie sa-i dea la stat stau pe undeva. Deci raspunde el si numai el, noi ca asociatie platim sau nu platim amenda ca n-am dat datoriile la stat?E clar ca nu-si face datoria si trebuie schimbat la o adunare generala ....Dar cum sa facem daca nu putem sa avem aceasta adunare generala?. V-am spus ca am fost la reconvocare doar eu, administratorul si presedinta care sunt contra mea pentru ca am spus adevarul.
Cum sa facem?
Ma rog, atunci unde sunt banii de impozit despre care spuneti ca nu s-au varsat la ANAF?
Pe administrator nu-l schimba AG, ci il demite comitetul executiv pentru ca acesta il angajeaza. Cel putin asta e procedura legala.
Amenda o plateste cel care trebuia sa plateasca impozitul si nu a facut-o, nu asociatia.
Daca un autobuz intra pe contrasens pe linia continua nu este amendat autobuzul ci conducatorul auto. Proprietarii dintr-un bloc se afla in acest autobuz care se numeste asociatie de proprietari.

Alte discuții în legătură

Revocare administrator zbenghe zbenghe Buna ziua, avem un administrator total incompetent X-(X-(dar desi multi dintre locatari vrem sa-l schimbam nu reusim sa ne adunam intr-o adunare generala a ... (vezi toată discuția)
Cenzor asociatie proprietari,adunare generala elevic elevic Va propun spre dezbatere urmatoarea situatie: In data de 12 martie este convocata adunarea generala a asociatiei.Conform legislatiei in vigoare cenzorul ... (vezi toată discuția)
Nimeni nu vrea sa fie presedinte de asociatie apt4bm apt4bm ce facem in situatia in care nimeni nu doreste sa isi asume rolul de presedinte de asociatie sau cel de cenzor?:( (vezi toată discuția)