avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati si pe mine in cazul unei succesiuni
Vreau sa deschid succesiune dupa tatal meu care a murit acum 12 ani
Mama traieste la fel si sora mea; mai putin fratele meu care a murit acum 3 ani
As dori sa stiu cine si ce drepturi are asupra casei parintilor mei avand in vedere ca fratele meu decedat mai are 3 fiice
Daca se poate si tarife pentru aceasta actiune si chiar un telefon al celor care ar dori sa se ocupe de aceasta

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:49, 11 Martie 2007
Daca parintii au cumparat casa impreuna atunci jumatate de casa apartinea tatalui si jumatate mamei (asta este presupunerea de la care se pleaca).
Atunci masa sucesoarala ramasa dupa tata repreyinta 1/2 din casa.
Aceasta jumatate de casa se imparte astfel.
1/4 (nu uita ..din jumatate) primeste sotia supravietuitoare...adica mama.
Si fiecare dintre cei trei copii (tu, sora ta si fratele) primesc cate 1/4
Acel 1/4 care se cuvenea fratelui tau mort merge catre motenitorii lui (cei trei copii+sotia).
Pentru ca atrecut mai mult de doi ani de la data mortii tatalui tau atunci trebuie sa platiti, pe langa onorariul notaruluii si 1% din valoarea masei succesorale (din pretul de piata al unei jumatati de casa) cu titlu de impozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa tata. noghi otilia noghi otilia Am dori sa vindem casa parinteasca a tatalui meu care a decedat ,el are o sora in veata si recent a murit si fratele tatalui meu carr era vaduv dar fara ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa decesul fratelui parabolan parabolan Buna ziua, Ma intereseaza modalitatea de impartire a bunurilor in urmatoarea situatie: Suntem 3 frati, mai traieste doar mama, in urma cu o luna a murit ... (vezi toată discuția)
succesiunea dupa parintii ... olga2011 olga2011 doresc sa deschid succesiunea dupa parintii decedati cu multi ani in urma.suntem doi frati eu fara copii,un frate decedat cu trei copii va rog sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)