avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Doar un sfat....
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Doar un sfat....

Stiu ca nu sunt indreptatita sa scriu in aceasta sectiune a forumului...dar as vrea sa cer un sfat unor oameni avizati in ale "scolii" ....as vrea sa ma inscriu la o facultate de drept forma ID si as vrea sa cer un sfat , celor care au cunostinta de cele doua universitati: Spiru Haret si Lucian Blaga...care este mai buna, in sensul seriozitatii si cursurilor serioase?
Cel mai recent răspuns: anychca , utilizator 17:37, 20 Aprilie 2007






...daca nu iese nimic din tine, nu ajungi la sorbona.....:D, ajungi la universitatea mihai eminescu, via eugen istodor:)


sau mai sigur: ajungi la Spiru Haret.

Voi chiar nu stiti ca aia de acolo au medii numai peste 9 ? Numai "genii" se invart pe acolo !



:-/
Sunt curioasa de unde ai informatiile astea despre Spiru Haret si cum ai ajuns sa ai o astfel de parere. Sunt convinsa ca nu cunosti pe nimeni care a absolvit acolo (spre deosebire de mine). Iti dau un singur exemplu: intra pe site-ul societatii de avocatura Bostina si Asociatii (www.scpabostina.ro) si vei vedea ca majoritatea avocatilor au absolvit facultati particulare (inclusiv Spiru Haret).
Eu cred ca daca vrei cu adevarat sa inveti si esti motivat, poti sa inveti la Spiru Haret si sa ai sanse mari de reusita dupa absolvire. Depinde de tine.
de unde esti tu atat de convinsa ? incepi sa faci specultii pe aici ...
esti medium ?

se intampla sa stau langa facultatea de drept Spiru Haret din Bucuresti acolo unde era sediul din Aparatori Patriei.
cunosc destul de multi care sunt la drept acolo. unii dintre ei chiar mi-au cerut ajutorul sa le rezolv grilele de la examen. Se intampla sa am si un cont de pe site-ul lor ... unde pot vede multe informatii din interior ..
vrei sa-ti spun ca subiecte de la examene se vindeau vis-a-vis de facultate .. la xeroxul acela din colt ... de langa barul ala ... si ca mi-a zis si mie sa pun cu colegii bani sa le cumpar ?
ca tipu' de la xerox mi-a spus ca are o legatura inauntru si daca ma intereseaza sa cumpar un examen ?
sau ce vrei sa-ti spun? ca mai recent ... de cand s-a trecut la sistemul de examinare de la sinteza la grila ... se dau 200 - 250 de grile de materie si ca examenul se da din ele ?
sau ca subiectele de la licenta sunt de tot rasul ..
ca se copiaza la greu la exam3ne ..

mai vrei si altceva?
uite un sondaj facut de studentii de la spiru (chiar la inceputul topicului) :
[ link extern ]

28% medii generale de 10
37 % medii de 9
22% medii de 8.
65 % au medii generale numai de 9 si 10. Nu iti bate deloc la ochi ? Iti dai seama de cel care mai si cunoaste studenti de acolo.



Bostina a terminat facultatatea de Drept, Universitatea Bucuresti. Restul nu mai intereseaza.


Sper sa-ti fie invatatura de minte.
Gandeste de 2 ori inainte sa mai scrii ceva.

Buna, Gavril!

Din cate stiu, de cativa ani, Facultatea de Drept a Univ. Spiru Haret nu mai are sediul la Aparatorii Patriei, ci la Universitate, pe Ion Ghica. Poate te-ai referit la o alta facultate din cadrul Univ. Spiru Haret...

In aprecierea pe care am facut-o in mesajul anterior m-am bazat pe rezultatele celor care au urmat o facultate particulara si care au reusit.
Stiu ca Bostina a terminat Facultatea de Drept, Univ. Bucuresti, dar cred ca foarte importanta (poate chiar mai importanta) este echipa, colaboratorii/angajatii, si nu numai conducerea. Bostina nu lucreaza singur. Majoritatea colaboratorilor au terminat facultati particulare (Nicolae Titulescu, Spiru Haret, Dimitrie Cantemir, Titu Maiorescu s.a.).




domnilor si doamnelor....am facut mai mare incurcatura in ideile omului..... cineva zicea ca nu a auzit de Lucian Blaga.....e facultatea din Sibiu....cu traditie..... Spiru Haret si eu cunosc cativa omultei care invata acolo dar in afara de cat s-a copiat la examene nu aud multe.....
parerea generala o admit si eu..... in drept nu ajunge sa fii autodidact...... sunt lucruri pe care doar daca le citesti si memorezi nu te ajuta dreptul se fura.....putin si daca nu ai de la cine......
asa ca sfatul este acelasi ID la drept mai bine NU. in orice caz tu decizi ce faci cu banii si timpul tau.
rezultatele de la particulare sunt arhicunoscute.....si metodele lor de obtinereB-).....la particulara s-a inventat nota 10+ :))
intrebarea e: de ce eminentii studenti de la particulare nu studiaza/au studiat la universitatile de stat? sa fie criteriile de admitere mai severe?:-/:D

Alte discuții în legătură

Examen magistratura Ce se mai aude? Era vorba sa se excluda o conditie importanta pentru concursul de admitere in magistratura: media la licenta de 8,50. Pentru ce? Sa intre cat ... (vezi toată discuția)
Diploma de licenta aragorn23 aragorn23 Intre anii 2004-2009 am urmat cursurile Univ Hyperyon din Bucuresti, Facultatea de Drept- ID iar in iulie 2009 am sustinut si promovat examenul de licenta ... (vezi toată discuția)
Absolvent spiru haret mariana crisan mariana crisan Buna seara, Sunt absolventa de S. Haret . Lucrez in invatamant . Pana in aceasta luna am fost incadrarata ca profesor in ciclul primar , dar din ... (vezi toată discuția)