avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Care este termenul in care se poate deschide o succesiune...fara a fi nevoie sa se plateasca taxe peste taxe?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:07, 11 Martie 2007

Care este termenul in care se poate deschide o succesiune...fara a fi nevoie sa se plateasca taxe peste taxe?


Succesiunea se deschide in momentul mortii. Problema care se pune este cea a acceptarii succesiunii - care trebuie acceptata in termen de 6 luni.
Imi pare rau, dislexic, dar cred ca se referea la dezbaterea succesiunii, astfel incat sa nu plateasca impozit la stat. :-/
S-a mai dezbatut asta, parca e 2 ani de la deschiderea mostenirii (adica de la decesul celui care lasa mostenire). Oricum, NICIODATA n-are rost sa amani, relatiile intre membrii unei familii se modifica in timp si e posibil sa apara frictiuni care nu existau initial. #-o
Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2007
Liliana Gradinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot amana succesiunea cire35 cire35 Buna.luni as dori ca sa deschid succesiunea.dar daca deschid succesiunea as putea ca sa o las asa deschisa?si cat timp pot ca sa o las?si de ce nu pot sa o las ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa tata decedat iandar iandar As dori sa stiu in cit timp dupa decesul tatalui trebuie facuta succesiunea,iar daca nu se face ce se intimpla cu bunurile ramase.Cineva zicea ca daca nu se ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune/ termen- acceptare mostenire CYBORG CYBORG Buna seara! Mama mea decedat in august 2015.M-a avut numai pe mine.Nu am tata, frati, surori, nici rude etc 1.Acum o luna am fost la un domn notar care ... (vezi toată discuția)