avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot amana succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot amana succesiunea

Buna.luni as dori ca sa deschid succesiunea.dar daca deschid succesiunea as putea ca sa o las asa deschisa?si cat timp pot ca sa o las?si de ce nu pot sa o las deschisa?deoarece am credit la banca si ma temsa nu imi ia baca apartamentul cu toate ca nu am girat cu nimic deoarece nu am avut nimic pe numele meu.va rog sa ma sfatuiti ce sa fac deoarece sant foarte necajit. multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: cire35 , utilizator 15:47, 10 Iunie 2010
Puteti face o decklaratie notariala de acceptare a succesiunii si sa o deschideti mai tirziu
Stabilirea datei deschiderii moştenirii-având în vedre faptul că moştenirea se deschide prin moarte, data deschiderii ei coincide cu momentul morţii celui care lasă moştenirea.
Importanţa juridică a datei deschiderii moştenirii -stabilirea exacta a momentului deschiderii acesteia are importanta întucât în funcţie de acest moment urmează a se stabili pe cale judecătorescă, sau notarială :
- persoanele chemate a moşteni
- data de la care începe să curgă termenul de prescriptie a dreptului de opţiune succesorală
- compunerea şi valoarea masei succesorale etc,
Nu trebuie sa confundam termenii.
Succesiunile se deschid prin moarte.
Deci succesiunea e deschisa de la data decesului.
Exista un termen de 6 luni de optiune succesorala, in care puteti da la notar o declaratie de acceptare sau de renuntare la succesiune.
Apoi, e vorba de dezbaterea succesiunii, care se poate face oricand, de preferat in termen de 2 ani ca sa nu se plateasca si impozit.

Acum, daca ati facut acte de acceptare tacita ( adica de ex. daca locuiti in imobil) nu mai e nevoie sa mergeti la notar in termen de 6 luni.
Si puteti amana dezbaterea succesiunii cat doriti, ca sa nu va execute silit.
Multumesc mult pentru raspuns.inseamna ca o perioada de vreme cel putin 2 anii pot sa stau linistit ca banca nu poate ca sa imi ia apartamentul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune galileo43 galileo43 Parintii mei erau proprietarii unui apartament,in acte era trecut tatal meu ca proprietar.Primul a decedat tatal meu,mentionez ca mai am un frate. Eu sant de ... (vezi toată discuția)
Termenul legal pentru a deschide succesiunea dupa parinti. enemaria15 enemaria15 Buna ziua, As vrea sa va rog sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare : dupa decesul parintilor care este termenul legal in care se poate face ... (vezi toată discuția)
Succesiune sandugeorge sandugeorge Tatal meu a decedat in urma cu 17 luni. Acum 3 luni o firma de recuperari a datoriilor m-a contactat sa-mi ceara plata unei datorii de care nu stiam. ... (vezi toată discuția)