avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita pentru sulta.perspective
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita pentru sulta.perspective

Buna ziua,

am o prietena aflata in urmatoarea situatie:

In urma partajului a fost obligata sa plateasca o suma de bani fostului sot.
Acea suma este mare pentru posibilitatile ei financiare.
Locuinta construita in timpul casatoriei, pe teren proprietate a parintilor sotiei.
Locuinta este considerata bun comun si executata silit ?
Alta intrebare ar fii : in afara licitatiei si vanzarii cotei parti din locuinta
mai exista si o alta cale de punere in aplicare a hotararii judecatoresti, avand in vedere ca exista doar un venit minim (salariu). (ma gandesc la poprire....)
In cazul in care se face dovada ca cel obilgat sa plateasca, nu o poate face efectiv,
chiar se vinde la licitatie o locuinta in care traieste si copilul rezultat in urma casatoriei ? Un mediator poate ajuta ?

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: valenting79 , utilizator 19:08, 1 Mai 2010
multumesc mult
pentru sfaturi....
suntem in contact cu avocatul de la divort care cunoaste cel mai bine situatia
insa din pacate nu a fost disponibil zilele acestea
si cand am vazut adresa in care se anunta vizita expertului evaluator....
am intrat in criza....
Contestatia la executare s-a depus acum asteptam rezultatele...
Suntem cu nervii la pamant....repet ...daca aveam banii plateam si gata...
linistea si sanatatea noastra sunt cele mai importante...
Din nefericire sunt implicati si parintii prietenei: adica vorbim de o casa lipita de a lor, in curtea lor....
dupa o munca de o viata.... iti ajuti copilul sa faca o casa, familie si la un moment dat te trezesti cu un strain langa tine, pentru ca judecatorul vinde casa...X-(X-(
urat foarte urat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj mavrocordat mavrocordat buna ziua. sunt divortat si in timpul casatoriei am cumparat impreuna un apartament iar fosta sotie sustine ca are tot dreptul sa-i ramana acest apartament ... (vezi toată discuția)
Executare silita ContSters141803 ContSters141803 In ura sentintei definitive si irevocabile am dreptul de a primi o suma X de la fosta sotie.Am cerut executere silita pt ca nu vroia sa imi dea banii.Cand a ... (vezi toată discuția)
Amanare executare silita frexalina frexalina Buna seara! As avea nevoie de un sfat. Am fost obligata prin hotarare judecatoreasca sa dau sulta in valoare de 135000 lei, deoarece mi-a fost atribuit ... (vezi toată discuția)