Buna seara! As avea nevoie de un sfat. Am fost obligata prin hotarare judecatoreasca sa dau sulta in valoare de 135000 lei, deoarece mi-a fost atribuit imobilul.Fostul sot a inceput executarea si nu am acesti bani, casa fiind singurul domiciliu al meu si al fiicei noastre minore.
Pot sa-i donez fiicei mele casa? Macar sa mai trag de timp pentru ca momentan nu am banii..
va multumesc
Contactati urgent un avocat si faceti contestatie la executare, aveti termen 15 zile de la data primirii somatiei.In timpul procesului, care va dura, veti hotari ce masuri sa luati pentru a va proteja imobilul.
Contestatia la executare poate fi admisa de instanta numai in masura in care actele de executare sunt abuzive, ilegale.
Solutia pe care v-o dau, intrucat prin atribuire ati devenit unic proprietar al apartamentului, iar o donatie nu va scuteste de plata sultei, sa aveti o discutie cu fostul sot si sa-l convingeti sa renunte la drept, respectiv la sulta printr-o declaratie notariala, convingandu-l ca si Dvs. renuntati la imobil, donandu-l copilului.
Daca nu e de acord, incercati sa-l convingeti sa va faca o esalonare in mai multe rate, cu termene prestabilite, intelegere ce trebuie consemnata de asemenea printr-un act autentic.
A trage de timp nu e o solutie in avantajul Dvs. Sumele se vor actualiza cu indicele inflatiei si vor creste considerabil.
Pentru a amana executarea timp de 6 luni faceti o cerere de suspendare a executarii silite - pentru plata creantei din veniturile imobilului pe timp de 6 luni. faceti un contract de inchiere- il depuneti la administratia financiara si ati obtinut amanarea.
In hotarare se prevede un termen scadent pana la care trebuie sa ii platiti sulta? Daca nu se prevede sotul v-a cerut aceasta suma, are o dovada scrisa ca v-a trimis o astfel de notificare. Daca nu puteti face cu succes o contestatie la executare.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Neachitarea sultei
sammy44
Buna ziua . In cadrul procesului de partaj , mi-a fost atribuit apartamentul cu obligatia ca in termen de 5 luni sa achit o sulta . Data ultimei zile din ... (vezi toată discuția)