avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort in lipsa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort in lipsa

Ma poate ajuta cineva cu un sfat?
Am divortat de sotia mea in 2008 ea fiid plecata din tara nu dadea de 3 ani nici un semn,am urmat procedura am dat la ziar,citatiile au venit pe adresa unde am locuit impreuna desi ea avea o adresa in buletin dar eu personal nu o stiam.Sentinta am publicat-o in ziar nu a facut recurs hotararea devenind irevocabila si definitiva acum a reveni si zice ca vrea sa deschida proces sa anuleze tot.Ce sanse are?Noi nu avem copii si nici bunuri inpreuna,bani nu a trimis .Eu m-am recasatorit ,acum imi fac griji poate face ceva?Va rog din suflet ajutati-ma cu un raspuns,un sfat orice.(e plecata de 5 ani si ceva ,m-am recasatorit de un an jumate nemaistiid nimic de ea, de actuala sotie nu vreau sa ma despart si nici sa aiba de suferit din cauza situatiei)
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:02, 3 Mai 2010
Daca citarea nu s-a facut cu rea-credinta mu aveti de ce va teme
Daca dvs ctiati unde locuieste in strainate,dar cu rea-credinta ati citat-o printr-un ziar
atunci fosta sotie poate declara apel sau poate formula contestatie in anulare, dupa caz.
Daca in cadrul dosarului de divort s-au facut toate demersurile legale pentru aflarea ultimului domiciuliu al paratei, nu aveti motiv sa va faceti griji.Astfel, daca a fost efectuata o adresa catre Serviciul de evidenta al populatiei si ulterior citarea prin publicitate a fost facuta conform legii, adica cu minim 15 zile inainte de termenul de judecata, iar anuntul s-a facut cu indicarea tuturor datelor si anume despre parti, obiect, nr. dosar, termen de judecata, complet si instanta nu vad probleme.
Pe scurt atata vreme cat din actele dosarului rezulta ca reclamantul a facut toate demersurile pentru citarea legala a paratei, nu se va obtine anularea hotararii.
Ultima modificare: Duminică, 2 Mai 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Dupa parerea mea nu veti avea probleme.
Daca au fost facute toate denersurile pentru a se afla domiciliul fostei sotii si acestea nu au dat niciun rezultat,iar daca citarea prin publicitate a fost facuta respectand termenele legale si procedura,ca si citarea la ultimul domiciliu cunoscut al paratei nu vor fi nicun fel probleme,hotararea pronuntata de instanta de fond.ramasa definitiva si irevocabila,fiind perfect legala.
Ea a plecat din tara nu a sunat decat 6 luni apoi 4ani jumate nimic,ultima adresa a fost impreuna cu mine,am dovezi cei ce raspund cu cazarea si chitantele deoarece eu am platit pt ea ,eu stand gratis.La ziar am dat prima data nr dosar ,data procesului exact cum a zis avocata,apoi dupa ce a venit sentinta am pubicat-o am asteptat 30 de zile am dus ziar si la grefiera la dosar apoi mi-a legalizat hotararea.
Avocata omisese asta ,dar grefiera a zis ca publicarea si asteptarea recursului 30 zile e procedura legala,am ascultat si am facut cum mi-a zis .

Alte discuții în legătură

Divort anditaru anditaru Astazi am depus actiunea de divort la judecatorie si doamna de la registratura a spus sa aduc pana la primul termen adresa unde poate fi citata parata,in ... (vezi toată discuția)
Divort judecat in lipsa - calea de atac fldan fldan Care este calea de ataca impotriva unei hotarari de divort ramasa definitiva si irevocabila in conditiile in care reclamantul a declarat fals instantei de ... (vezi toată discuția)
Divort..sotie plecata de aproape 2 ani din tara niculinu niculinu Buna ziua, Sotia mea a plecat acum 1 an si jumatate din tara, de atunci suntem despartiti, vreau sa ma duc la judecatorie sa depun dosarul de divort. Ea in ... (vezi toată discuția)