avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

sunt in proces de succesiune de5ani.este vorba si de o casa pe care as dori sa o renovez,mentionez ca procesul nu s a terminat dar evaluarea casei s a facut.daca nu castig eu casa imi recuperez banii pe care vreau sa i investesc?
Cel mai recent răspuns: Marius Negut , Consilier juridic 10:13, 2 Mai 2010
Cred ca ar fi mai bine sa asteptati finalizarea procesului. Banii se pot recupera in virtutea unui drept de creanta, in masura in care o sa faceti dovada sumelor investite, dar cred ca e mai bine sa asteptati.
Daca ati asteptat 5 ani de ce nu mai asteptati putin ? Credeti-ma , e mai bine sa finalizati procesul si abia dupa aceea sa procedati in consecinta ... In plus , daca modificati structura , materialele din care este edificata va trebuie autorizatie de constructie ... si cine e proprietarul ...:stunned:
Daca nu castigati casa va trebui sa intentati alta actiune pt recuperarea creantelor.
am uitat sa precizez ca am un certificat de mostenitor unde spune ca am dreptul la mai mult de jumatate din toata averea
Atunci dati-ne mai multe detalii.
Cu cine va judecati? Daca aveti certif. de most. inseamna ca s-a facut dezbaterea succesiunii la notar. Banuiesc ca acum iesiti din indiviziune. Daca aveti cota majoritara veti plati sulte celorlalti mostenitori si ramaneti cu casa.
Atunci incepeti sa renovati.

Alte discuții în legătură

Cota parte din casa mostenita dupa renovare Andra Valeria Andra Valeria S-a facut actul de mostenire la notar dupa decesul bunicilor 50-50 in favoarea mamei si a matusii pentru o casa cu teren. Am convenit de comun acord toată ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare rddox rddox Exista un text de lege care interzice vanzarea unei cote parte dintr-un imobil aflat in proprietatea a 3 persoane ( frati) , inainte de a initia un proces de ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune geavela geavela Eu si sora mea dorim iesirea din indiviziune .Noi avem 50% dintr-o garsoniera,iar matusa ns.50%.Va rog sa-mi spuneti a)ce taxe ,de timbru,sau altceva trebuie ... (vezi toată discuția)