avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

Eu si sora mea dorim iesirea din indiviziune .Noi avem 50% dintr-o garsoniera,iar matusa ns.50%.Va rog sa-mi spuneti
a)ce taxe ,de timbru,sau altceva trebuie sa platim pentru inceperea procesului?
b)matusa ne poate cere creante pentru banii cheltuiti de ea pt.imbunatatiri facute acum 5 ani daca noi am mostenit partea de garsoniera acum 2 ani?Mai ales ca fiica ei locuieste de 8 ani in garsoniera,dar platind impozitul,fara sa fi dat nimic detinatorilor cotei de 50%ai garsonierei?
c)cheltuielile de judecata cine le suporta in procesele de iesire din indiviziune?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 07:56, 23 Mai 2011
Taxa de timbru se stabileste in functie de valoarea garsonierei.
Se pot cere bani pentru investitii realizate dupa data la care ati mostenit cota respectiva.
Cheltuielile de judecata se impart intre coindivizari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces de partaj sau de iesire din indiviziune? lotuss lotuss buna seara,detin impreuna cu fratele meu,dupa decesul tatalui ns.,50% dintro garsoniera;ceilalti 50% apartin matusei mele. deoarece fiica matusei locuieste in ... (vezi toată discuția)
Indiviziune , habitatie vali_085 vali_085 Buna ziua! Am tot intrebat despre iesirea in indiviziune dar nu am mentionat ceva foarte important. Eu am cumparat de la nasa mea cota de 5/8 din garsoniera ... (vezi toată discuția)
Iesire din diviziune lotuss lotuss Am in comun ,50%,o garsoniera cu o matuse.In garsoniera locuieste fiica matusii.Cum pot sa obtin bani pt. partea mea,cit mai avantajos.Deja faptul ca in 2 ani ... (vezi toată discuția)