avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie pe terenul altuia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie pe terenul altuia

In urma incheierii unui antecontract de vanzare-cumparare un vecin a construit, fara a cere consimtamantul promitentului vanzator, pe terenul care face obiectul antecontractului.
Datorita acestui fapt, promitentul vanzator nu mai vrea sa incheie actul de vanzare-cumparare in forma autentica dorind sa restituie promitentului cumparator dublul valorii achitate(clauza inscrisa in antecontract).
Poate fi anulat acest antecontract in astfel de conditii?
Cel mai recent răspuns: sarm07opr , utilizator 20:35, 2 Mai 2010
Apreciez ca proprietarul nu este interesat sa preia constructia care nu detine formalitatile legale,astfel incat se va aplica varianta dezafectarii edificiului ,suportata de constructor
Spuneti ca promitentul cumparator este un vecin. In ce stadiu se afla constructia? Si cum , existand vecinatate intre dvs. si el nu ati observat ca ca s-a inceput o constructie? Sigur ca aveti solutii legale, totusi , mi se pare pacat ca omul sa fi investit niste bani si acum sa fie nevoit sa ii piarda prin demolarea constructiei. Poate reusiti sa preluati dvs. constructia, despagubindu-l...gasind o solutie posibila , intrucat nu exista autorizatie de constructie. In plus , trebuie sa faceti dovada relei credinte a constructorului.
Bineinteles ca l-am avertizat sa opreasca constructia insa nu a vrut sa asculte. Ba mai mult,tot el a facut scandal si ma ameninta tot timpul ca astfel va deveni proprietarul terenului. Mentionez ca acest teren a fost negociat la un pret foarte mic datorita faptului ca pana sa aiba antecontractul s-a purtat foarte frumos cu mine iar dupa aceea a inceput sa-si bata joc pur si simplu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract si contract de vanzare-cumparare sannek sannek Buna ziua. Va cer si eu ajutorul in urmatoarea problema, sper sa ma pot face inteles si sper ca am postat in sectiunea corespunzatoare de pe forum: In ... (vezi toată discuția)
Dubii in privinta corectitudinii actelor Lulica Lulica Buna ziua Cazul este urmatorul: In luna August 2008 doi frati semneaza fiecare cate un antecontract de vanzare-cumparare pentru teren si imobil construit ... (vezi toată discuția)
Conditii antecontract de vanzare cumparare sarm07opr sarm07opr In cadrul unui antecontract de vanzare cumparare teren, incheiat la Birou Notarial Public, promitentul vanzator poate stipula ca o conditie promitentului ... (vezi toată discuția)