avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie nastere

Buna ziua

daca inainte de nastere am fost in concediu medical cateva luni din cauza problemelor de sarcina, mai pot beneficia de aceasta indemnizatie de nastere?

multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:52, 3 Mai 2010
da.conform legii.da
La ce va referiti cand spuneti "indemnizatia pentru nastere", ca sa stiu ce va raspund?
NASTUREL a scris:

Buna ziua

daca inainte de nastere am fost in concediu medical cateva luni din cauza problemelor de sarcina, mai pot beneficia de aceasta indemnizatie de nastere?

multumesc!

Vi se va lua in calcul la stabilirea indemnizatiei pentru CIC atat veniturile profesionale supuse impozitului pe venit, cat si veniturile aferente perioadelor asimilate obtinute in ultmul an anterior datei nasterii copilului, timp de 12 luni.
ma refer la acel salariu mediu la nivel de unitate care se acorda pentru nasterea unui copil
NASTUREL a scris:

ma refer la acel salariu mediu la nivel de unitate care se acorda pentru nasterea unui copil

Potrivit art.51 lit.c din CCMN, în afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia de un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate.

Acordarea acestui ajutor nu este afectata de faptul ca dvs ati avut concedii medicale in ainte de nastere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de nastere alexandru2007 alexandru2007 Daca in situatia nasterii unui copil mort,este constata nasterea si eliberat dovada de inhumare,mama mai benficiaza de drepturile prevazute in CCMN 2007-2010 ... (vezi toată discuția)
Tratament fiscal - indemnizatie nastere zzenovia zzenovia Buna ziua tuturor! Va rog , sunt presata de timp si pana acum nu am acordat nicio indemnizatie pentru nastere copil, conform art.55 lit.c din CCMUN 2007-2010 ... (vezi toată discuția)
Mai am dreptul la salariu bonus de nastere? Va rog din suflet sa- mi raspundeti cine stie, cine a trecut printr-o situatie asemanatoare, daca mai pot lua acest salariu bonus de nastere. Am nascut un ... (vezi toată discuția)