avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mai am dreptul la salariu bonus de nastere?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mai am dreptul la salariu bonus de nastere?

Va rog din suflet sa- mi raspundeti cine stie, cine a trecut printr-o situatie asemanatoare, daca mai pot lua acest salariu bonus de nastere. Am nascut un baietel in aprilie 2004. Nu mi-a spus nimeni de asa ceva. Este vina mea ca nu m-am informat sau sun altii raspunzatori de asta? Imi cresc baietelul singura si nu imi stricau acesti bani.
Salariul "bonus" este acelasi lucru cu salariul mediu pe unitate?
Cel mai recent răspuns: , Alte profesii 16:04, 7 Februarie 2009
Potrivit art.51 lit.c din CCMN pe anii 2007-2010, in afară de ajutoarele prevăzute de lege, la care au dreptul, salariaţii vor beneficia şi de un salariu mediu pe unitate, plătit de aceasta mamei, pentru naşterea fiecărui copil; dacă mama nu este salariată, soţul acesteia beneficiază de plata unui salariu mediu pe unitate.
Actiunea in instanta pentru acordarea acestui salariu bonus trebuia sa se faca in termen de 3 ani de la data nasterii dreptului la actiune (de la data nasterii copilului).
Va multumesc, dar nu am inteles din raspuns daca salariul"bonus" pentru nastere este acelasi lucru cu salariul mediu pe unitate.
Pentru nasterea unui copil, salariatii primesc un ajutor in cuantum de un salariu mediu pe unitate (acesta este salariul bonus acordat pentru nasterea unui copil).
Va felicit si va multumesc! Sa aveti multe si mari realizari!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie nastere NASTUREL NASTUREL Buna ziua daca inainte de nastere am fost in concediu medical cateva luni din cauza problemelor de sarcina, mai pot beneficia de aceasta indemnizatie de ... (vezi toată discuția)
Ajutor de nastere - invatamant - 2010 Adela_Potop Adela_Potop Va rog sa ma ajutati cu un raspuns! Se mai primeste ajutorul de nastere anul acesta? In conditiile in care au fost anulate toate ajutoarele prin legea ... (vezi toată discuția)
Salar bonus nastere copil anca13 anca13 va deranjez cu o mica intrebare si sper sa ma puteti ajuta. ma numesc A Anca si sunt in concediul de crestere a copilului. am auzit de o cerere care se poate ... (vezi toată discuția)