Va rog din suflet sa- mi raspundeti cine stie, cine a trecut printr-o situatie asemanatoare, daca mai pot lua acest salariu bonus de nastere. Am nascut un baietel in aprilie 2004. Nu mi-a spus nimeni de asa ceva. Este vina mea ca nu m-am informat sau sun altii raspunzatori de asta? Imi cresc baietelul singura si nu imi stricau acesti bani.
Salariul "bonus" este acelasi lucru cu salariul mediu pe unitate?
Potrivit art.51 lit.c din CCMN pe anii 2007-2010, in afară de ajutoarele prevăzute de lege, la care au dreptul, salariaţii vor beneficia şi de un salariu mediu pe unitate, plătit de aceasta mamei, pentru naşterea fiecărui copil; dacă mama nu este salariată, soţul acesteia beneficiază de plata unui salariu mediu pe unitate.
Actiunea in instanta pentru acordarea acestui salariu bonus trebuia sa se faca in termen de 3 ani de la data nasterii dreptului la actiune (de la data nasterii copilului).
Alte profesii
Va multumesc, dar nu am inteles din raspuns daca salariul"bonus" pentru nastere este acelasi lucru cu salariul mediu pe unitate.
Pentru nasterea unui copil, salariatii primesc un ajutor in cuantum de un salariu mediu pe unitate (acesta este salariul bonus acordat pentru nasterea unui copil).
Alte profesii
Va felicit si va multumesc! Sa aveti multe si mari realizari!