Bună ziua,
Am instalat apometre în garsonieră în urmă cu două luni. La sfârșitul primei luni, pentru că am fost mult timp absentă, am avut un consum de aproximativ 1 metru cub apă caldă și respectiv 1 metru c apă rece. La administrație însă, costurile de întreținere mi-au venit cu peste 10 m c apă caldă și vreo cinci m c apă rece, contabila pretextând că după instalare nu se iau în calcul imediat apometrele...Sunt foarte supărată pentru faptul că administrația nu repectă nici legea potrivit căreia dacă lipsești peste 15 zile din apartament poți fi scutit de unele costuri nici stabilirea consumului iindividual în funcție de apometre.
1-In urma instalarii contoarelor individuale ,va revine obligatia informarii si comunicarii documentelor aferent apometre montate
2-Pentru perioda anterioara montarii apometrelor individuale,posibil ca impunerile sa fi fost realizate conform hotararii adunarii generale
Conform art 10 din L nr 230/2007 aveti dreptul ca si proprietar sa cunoasteti toate aspectele ce tin de activitatea asociatei si aveti acces,la cerere la orice document al acesteia
Conform art 12 A d) din HG nr 1588/2007,aveti dreptul sa primiti explicatii cu privire la calculul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari.sa o contestati la presedintele asociatiei in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata.Presedintele asociatieii de proprietari este obligat sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile
3-Daca dupa montarea apometrelor individuale staruie practica impunerii de valori ,altele fata de cele contorizate,initial sesizati oficial presedintele ,ulterior serviciul specializat din cadrul primariei responsabile
trebuie sa faceti o cerere catre Pres. as. prin care, incepand cu o anumita data sa tina cont de consumul inregistrat de apometre.
Pe site-ul www.fapr.ro, am vazut un regulament despre cum se imparte factura.(modul de calcul).
Daca nici asa nu reusiti actionati asociatia de locatrai/proprietari in judecata,
Pana la instanta se impune solutionarea amiabila in cadrul asociatiei de proprietari
Procedura legala de calcul consum apa,o gasiti si pe sectiunea asociatii de proprietari Documente utile
@alina letitia
Din pacate contabila nu a avut rabdare sa va explice de ce ati platit tot la pausal sau n-ati inteles Dv.
Listele de care vorbiti Dv. sunt facute pentru perioada anterioara montarii apometrelor in garsoniera Dv. si intr-adevar nu aveati cum sa va vedeti cu consumul redus de cum s-au afisat aceste liste.
Veti constata acest consum redus la urmatoarele liste. Trebuie sa fi avut apometrele in functiune cel putin o luna intreaga ca sa fie luate in considerare.
Faptul ca nu sunteti scutita de cheltuielile impartite pe numar de persoane daca ati lipsit 15 zile din apartament...ati facut o cerere scrisa prin care solicitati acest lucru?