avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna

buna ziua. lucrez la o firma particulara din anul 2007. programul de munca este de la 7 dimineata pina la 7 seara.muncesc o saptamina da si o saptamina nu. as dori sa stiu daca in acest caz am dreptul la concediu de odihna.patronul meu spune ca nu ca nu lucrez suficiente ore. ma puteti ajuta va rog?multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:08, 2 Mai 2010
Indiferent de numarul de ore lucrate, beneficiati de concediu de odihna care este de 21 zile lucratoare anual, minim. Ceea ce va spune angajatorul este incorect.
Daca nu vi se acorda CO faceti o sesizare la ITM.
auracata a scris:

buna ziua. lucrez la o firma particulara din anul 2007. programul de munca este de la 7 dimineata pina la 7 seara.muncesc o saptamina da si o saptamina nu. as dori sa stiu daca in acest caz am dreptul la concediu de odihna.patronul meu spune ca nu ca nu lucrez suficiente ore. ma puteti ajuta va rog?multumesc

Durata minima a CO este de 21 de zile lucratoare, indiferent de durata timpului de munca (norma intreaga sau timp partial).
In caz de refuz, va puteti adresa ITM-ului in a carui raza isi are sediul angajatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu odihna ana93 ana93 Am la firma un angajat cu 2 ore / zi de la 18.10.2007 pina la 01.12.2007 iar de la 01.12.2007 pina in prezent i-am modificat durata timpului de lucru la 7 ore ... (vezi toată discuția)
Concediu studii in contract de colaborare ina_enache ina_enache Sunt profesor si am cartea de munca la o institutie de invatamant. In paralel lucrez in regim de colaborare la un post de radio. Problema mea este ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna pentru cim cu 8h/saptamina si pentru cim cu 20h/sapt LIVIA CARMEN LIVIA CARMEN buna seara, 1. va rog sa-mi spuneti pt. un cim cu program de lucru de 8h/saptamina cat este durata co/an, programul de lucru este repartizat astfel ; luni-3h, ... (vezi toată discuția)