avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intrebari
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intrebari

In timpul casatoriei, s-a construit o locuinta pe terenul parintilor unuia dintre soti.
Nu s-au intocmit acte de propietate pe numele celor doi tineri casatoriti.
In urma divortului, cel ramas cu parintii in locuinta construita trebuie sa plateasca sulta.
Acesta va fi considerat propietarul locuintei nou construite si executat silit ?
Locuinta este propietatea parintilor sau a celor doi tineri casatoriti ?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 19:56, 2 Mai 2010
Multumesc.
situatia este complicata.
Practic divortul a survenit pana la terminarea constructiei. Locuinta nu era finisata interior si exterior,avea doar ferestre, usi si moblier minim. Nu s-au facut acte de propietate nici pe numele parintilor nici pe numele tinerilor casatoriti.
Parintii au pus la dispozitie o bacata de teren pe care aveau si ei locuinta.
Si lipit de vechea locuinta s-a construit cea noua.Cele doua chiar comunica printr-o usa...
A fost si o ilegalitate: s-a obtinut autorizatie de constructie magazie si garaj si s-a schimbat destinatia....

De aici si nedumerirea noastra: cum s-a obtinut acel document care arata dreptul de propietate a sotului obligat la sulta...
Sau, cum a dat instanta hotararea, cum s-a considerat ca este bun dobandit in comun ?
Nu vi se poate raspunde decat dupa ce se studiaza actele, hotararea judecatoreasca de partaj...asa se emit simple supozitii..Consultati un avocat si va va lamuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sulta-cai de aparare si/sau atac valenting79 valenting79 Buna seara, revin cu o speta despre pe care am mai pus-o in atentia voastra in urma cu un an, dar sincer nu mai gasesc raspunsurile. Am o prietena ... (vezi toată discuția)
Se poate face cadastru? bgigi bgigi Buna Ziua.Am urmatoarea situatie: -o casa de 90mp si un teren de 200mp (un proprietar) pt care se cere succesiunea iar apoi o executare silita pe o parte care ... (vezi toată discuția)
Obtinere copie sentinta judecatoreasca de catre fiul mostenitor al partilor din proces shoni17 shoni17 Buna ziua! Va aduc in atentie situatia de mai jos, cu rugamintea de a ma ajuta, ca la randul meu sa ajut o alta persoana. Despre ce e vorba? O familie este ... (vezi toată discuția)