avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... MASINA BMW -SCURGERE DE ULEI
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

MASINA BMW -SCURGERE DE ULEI

am un bmw seria 5 din 2007 nou nout...asa pretind cei de la bmw...consuma ulei aproape la fiecare 2 3 luni trebuie mers si schimbat....in conditiile in care masina nu ar trebui sa aiba un astfel de consum...cei de acolo nu vor sa fac nimic spunand ca nu-i intereseaza,masina a iesit din garantie datorita faptului ca aceasta era de doar 2 ani...insa masina este cumparata in leasing iar acesta nu este inca total platit...ajutati-ma va rog!!!
Cel mai recent răspuns: ContSters85576 , utilizator 10:43, 6 Mai 2010
O sesizare la OPC, desi nu vad ce relevanta ar avea, iar, daca masina consuma mai mult decat este inscris in cartea tehnica a acesteia, puteti actiona producatorul in instanta.
Verificati cu atentie discordantele existente intre caracteristicile tehnice ale modelului care il detineti si situatia de fapt
In eventualitatea existentei de diferente apreciabile sau aspecte tehnice atipice puteti informa direct producatorul
1.Cum adica "asa pretind cei de la BMW"? Pai dvs. nu stiti anul de fabricatie si nr. de km. parcursi in momentul achizitionarii? Nu ati cumparat-o de la diler ca autoturism nou?
2.Uleiul nu se schimba pt. ca a scazut nivelul datorita consumului mai mare ci se completeaza. Faptul ca indicati perioada de timp la care efectuati schimbul de ulei, nu ma luminati deloc. Schimbul de ulei se efectueaza la un anumit nr. de km parcursi (conform specificatiilor producatorului). In aceasta perioada se verifica constant nivelul de ulei in motor si, daca este cazul, se completeaza. La sfirsitul perioadei de expluatare a uleiului de motor, se analizeaza cantitatea de ulei consumata prin completare, raportata la nr. de km. parcursi.
Masina dvs. cit ulei maninca la 1000 Km?
Daca masina este iesita din garantie nu aveti alta varianta decit reparatia pe buzunarul propriu. Garantia autoturismului nu are legatura cu forma de achizitie a autoturismului si durata de plata. Oricum nu pot sa nu remarc ca este suspect de mica garantia de 2 ani.
masina mananca mult mai mult ulei decat ar trebui si decat scrie in cartea tehnica,si nu este normal pentru o masina noua,cat despre garantie e doar de 2 ani..numarul de km este de 57000,am cumparat-o ca noua (0 km) desi am unele suspiciuni ca ce-i de la bmw ar produce sau ar reproduce masini provenite din piese second-hand pe care le vand ulterior,de asemenea mai mentionez ca s-a facut un test de ulei la masina care a iesit in favoarea mea si le-am demonstrat dansilor ca masina consuma mai mult decat trebuie,nu-mi ramane decat sa-i actionez in instanta...si sa merg cu televiziunea la ei sa le fac reclama proasta si aici si in germania pentru incompetenta si nerusinarea de care dau dovada!(masina a costat o gramada de bani pe care nu-mi permit sa-i arunc ca asa vor ce-i din romania)
va multumesc frumos pentru ajutor.nu-mi ramane decat sa-i actionez in instanta!

Alte discuții în legătură

Autoturism in leasing, defect pompadur pompadur la 30 mii km, autoturismul are urmatoarele simptome: - rulez cu 50-60 km/h; in frina de motor se produc smucituri (2-3); - teava de esapament, neagra; - ... (vezi toată discuția)
Raspunderea patrimoniala costin romica costin romica Utilizez masina de serviciu si in urma cu cateva luni am constatat ca motorul a inceput sa consume ulei. Masina a fost dusa intr-un service pt. ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina care s-a defectat din prima zi dupa achizitionare mioara123 mioara123 Buna ziua, Acum exact 14 zile am cumparat o masina, din 2009 de la un domn care parea de buna credinta. Am vazut masina, mi-a placut cum merge si am fost cu ... (vezi toată discuția)