avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1235 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Ce parere aveti despre sanatate si grija pentru ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Ce parere aveti despre sanatate si grija pentru sanatatea noastra?

OUG 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate a fost decurand modificata si completata de un alt OUG 36/2010...

15. La articolul 51, dupa alineatul (3) se introduc trei noi alineate, alineatele (3^1)—(3^3), cu urmatorul cuprins:
“(3^1) Verificarea prezentei asiguratilor aflati in incapacitate temporara de munca la adresa de domiciliu sau la resedinta indicata se efectueaza de catre platitorii de indemnizatii, insotiti, daca este cazul, de un reprezentant al politiei, avandu-se in vedere programul individual de recuperare recomandat de catre medicul specialist. Verificarea prezentei asiguratilor nu va afecta drepturile si libertatile cetatenesti garantate de Constitutia Romaniei, republicata.
(3^2) Pentru persoanele aflate in incapacitate temporara de munca ce refuza verificarea prezentei in conditiile alin. (3^1), plata indemnizatiilor inceteaza de la data la care s-a constatat acest fapt, in conditiile prevazute in normele metodologice de aplicare a prezentei ordonante de urgenta.
(3^3) Nerespectarea prevederilor art. 3^1lit. c) atrage neplata indemnizatiei de asigurari sociale de sanatate incepand cu data de la care s-a constatat aceasta.”

In conditiile in care nu avem suficiente fonduri pentru ingrijirea bolnavilor...

Mentionez ca am modif.textul de lege prin bolduire unei parti din acesta...

Eu nu mai am nici o parere !
Pe de alta parte si 2.000.000 de certificate medicale la 5.000.000 de angajati...:D
si asta e o problema, nu credeti?
Nu dispun de date statistice ! Tocmai din acest motiv am spus ca nu am nici o parere....si totusi...:stunned:
Din cauza numeroaelor abuzuri din sistem tolerate de noi toti. De aceea s-a ajuns aici, iar paradoxul va fi ca nu vor suferi chiulangii, ci cei ce sunt cu adevarat bolnavi. Ca de obicei.
Eu sunt de acord sa se verifice, ca unele persoane prea au stat pe concedii medicale rezolvindu-si alte probleme,sau nefiind bolnavi adevarati.ci doar de "lenea de a munci" si bani veneau.
Asa fiecare sa-si vada de servici si nu zice nimeni sa nu-si trateze sanatatea si sa stea pe concediu medical atunci cind e cazul,dar sa accepte controalele.
Pote e binevenita aceasta modificare..dar fiecare cu parera lui:D
Corect ! Ma intereseaza partea "umana".........a acesei OUG

Alte discuții în legătură

Verificare prezenta la domiciliu a pacientilor aflati in c.m.- tbc ? CONDRUT CONDRUT Sunt in Concediu medical, cu tratament , fiind diagnosticata cu Pleurezie inchistata TBC .Va rog sa-mi spuneti daca in acest caz de boala imi poate fi ... (vezi toată discuția)
Teste pe banii nostri? ! cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, ... VioCostea VioCostea Bună ziua! Cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, angajatilor de la spital, antigen la 3 zile sau pcr, la 7 zile, dacă nu suntem vaccinați? Ne ... (vezi toată discuția)
Concediu medical cu politia la usa Kyandra Kyandra Ce parere aveti despre ultima initiativa a Ministerului Muncii despre verificarea veridicitatii concediilor medicale cu ajutorul politiei? Daca nenea ... (vezi toată discuția)