avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa divortez dupa 19 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa divortez dupa 19 ani

Vreau sa divortez dupa 19 ani de casnicie.ce sanse am sa raman cu 2 copii unul de 17 si unul de 7 ani in aprtament tinand cont de faptul ca el nu are un sa se duca?in cazul in care nu vrea sa plece din apartament ce se poate intampla?va fi obigat de lege si de politie?
cerera de avacuare pot sa o fac inaite de partaj sau dupa partaj?
mai am o mare temere....daca s-ar duce mi-ar luat baiatu(7 ani jumate)de la sc....ce as putea sa fac?l-ar afectat pe el intr-un fel?
cam multe intrebari...
O actiune in evacuare se poate realiza pe cale de ordonanta presedintiala, inca din timpul divortului. Este o actiune separata in care trebuie sa demonstrati (prin martori, poze cu violentele fizice, certificate medico-legale) imposibilitatea convietuirii alaturi de sot.
O data cu divortul puteti solicita beneficiul locuintei si evacuarea sotului. Aici problema este mult mai delicata intrucat este trecuta pe numele sotului. Totusi, daca a fost achizitionata in timpul casatoriei se prezuma ca este bun comun si intra la masa partajabila. Daca sotul a primit locuinta printr-un act de donatie, prin mostenire ... bunul se prezuma ca este propriu.
Oricum dvs. puteti solicita incredintarea minorilor pt. ca dvs. va ocupati de ei, sunt mai atasati de dvs, sotul e violent... etc.
Din moment ce copii sunt incredintati spre crestere si educare catre dvs. sotul, cel mai probabil, va avea dreptul la un program de vizitare si va fi obligat la plata unei pensii de intretinere. In cazul nerespectarii acestor obligatii dvs. aveti la indemana formularea unei plângeri penale... Totusi pana la acest moment este mult prea mult.
Luati-le pe rand si incepeti prin a promova o actiune de divort si una in evacuare pe calea ordonantei presedintiale. Va sfatuiesc sa consultati un avocat!

Multa bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort - copil minor bibi30 bibi30 Buna ziua, Am o mare rugaminte la cei in masura sa ma ajute si sa ma lamureasca intr-o astfel de problema.Sunt casatorita de 4 ani(relatia in sine ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori cristinasinziana cristinasinziana care sunt actele necesare intocmirii dosarului de divort cu minori?in urma casatoriei au rezultat doi copii.casa in care noi locuim apartine mamei mele,si as ... (vezi toată discuția)
Partaj gagione gagione am divortat si am deschis actiune de evacuare pe ordonanta presedentiala impotriva fostei sotii care locuieste in continuare in apartamentul care este ipotecat ... (vezi toată discuția)