avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... intrebare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

intrebare

vreau si eu sa stiu ce se intampla si care ar putea fi decizia judecatorului in cazul in care sunt dat in judecata de firma de asigurari si pierd daca eu sunt student si nici nu muncesc ?
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 13:17, 3 Mai 2010
Dati, va rog, detalii.
Sa intelegem ca ati produs un accident si ca acum sunteti chemat in judecata de catre firma de asigurari care l-a despagubit pe cel vatamat ca urmare a accidentului provocat de dv.?
Daca da, atunci nu va poate face mai nimic in situatia in care nu detineti bunuri sau nu aveti venituri care pot fi executate silit. Deocamdata! Aceste drept poate fi exercitat in termen de 3 ani. ;)
Daca nu sunteti mai explicit cu privire la evenimentul pt. care ati fost chemat in judecata, orice raspuns nu poate decat sa va induca in eroare.
este vorba de un mic incident am scapat apa si le=am provocat daune. dumnealor au asigurare a venit agentul constatator si am semnal ca sunt raspunzator de cele intamplate. nu se ajunge la proces pentru ca am de gand sa platesc dauna insa ... dumnealor au tapet intr-una din camere si au o mica gaura cauzata de apa si ar trebui inlocuita o bucata insa e putin probabil ca sa gasesc acel model. mie nu mi se pare corect sa cumpar tapet pentru intreaga camera, cel putin sa contribuie si ei dar nu prea cred ca sunt de acord. din ce am inteles eu de la agentul constatator asigurarea nu include si tapetul adica dumnealui a zis ca am de varuit un tavan un perete si putin din hol si de tapet trebuie sa ma inteleg cu proprietarii. din vorbele lui reiese ca asigurarea nu are treaba si cu tapetul sau am inteles eu gresit?.. in cazul in care nu o sa fie de acord cu contribuirea ambelor parti( eu si ei) la schimbarea tapetului nu am de gand sa fac numai eu si cu asigurarea daca e sa fie asa cum am inteles si am spus mai sus, nu o sa am nici o problema pentru ca am sa platesc suma respectiva. in cazul in care am inteles ceva gresit sau nu procedez corect va rog sa imi spuneti,
Nu raspundeti decat efectiv pentru daunele provocate din culpa.Problema cu tapetul este sub semnul intrebarii:
-asiguratorul ar trebui sa intocmeasca deviz inclusiv pentru inlocuirea bucatii de tapet avariata (pe care sa o achitati dv.)
-asiguratorul nu despagubeste dauna, numai daca in asigurare nu a fost trecuta finisarea cu tapet(poate figura numai tencuieli+zugraveli simple) si deci proprietarul poate sa va solicite reparatia (dar nu mai mult decat portiunea avariata)
Daca doreste inlocuirea intregului tapet, contribuiti numai cu suprafata constatata a fi degradata de inundatie.
Dvs. veti plati doar ceea ce va achita Asiguratorul si nu va faceti griji, intrucat nu se va plati mai mult decat s-a avariat; pentru orice informatii suplimentare, e indicat sa va adresati in mod direct reprezentantului asiguratorului si sa verificati actele care se intocmesc in vederea platii despagubirii, fiind dosar cu regres, aveti dreptul de a participa la constatarea si evaluarea daunei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna apartament llp_llp llp_llp Locuiesc la parterul unui bloc si de aproximativ doua saptamani tavanul din baie s-a umezit progresiv si a aparut mucegai. Am luat legatura cu vecinii de ... (vezi toată discuția)
Inundatie vecini augbarbu augbarbu buna seara! acum aproximativ o luna de zile mi s-a spart o teava de la instalatia sanitara. drept urmare, am inundat destul de serios pe vecinul care ... (vezi toată discuția)
Vecinul de la etaj AIVLIS AIVLIS Cine ma poate ajuta, cui trebuie sa ma adresez in cazul in care am probleme cu vecinul de deasupra apartamentului meu?. Am avut(am) loja la una din camere, am ... (vezi toată discuția)