buna seara!
acum aproximativ o luna de zile mi s-a spart o teava de la instalatia sanitara. drept urmare, am inundat destul de serios pe vecinul care locuieste la etajul inferior mie (eu locuies la etajul 3, el la etajul 2). la momentul respectiv, a spus ca vom rezolva problema reparatiilor care vor trebui facute in urma daunelor pricinuite prin cumpararea de catre mine a materialelor de constructii necesare, eu fiind de acord. dupa aproximativ 3-4 saptamani, m-a anuntat ca el a avut de fapt asigurata locuinta, iar firma de asigurari a venit si a constatat daunele, le-a fotografiat si l-a trimis la o firma de constructii pentru reparatii. firma de constructii respectiva i-a facut un deviz de lucrari care a inclus de fapt renovarea celor 3 incaperi afectate, i valoare de 2000 lei. cand am fost si eu sa vad ce daune au fost pricinuite, avea peretii afecatati partial, dupa 4 saptamani ramanand numai cateva urme ingalbenite pe perete. as dori sa stiu ce drepturi si ce obligatii am in acest caz, deoarece eu m-am oferit sa ii repar portiunile afectate, insa el mi-a comunicat ca doreste renovarea intregilor incaperi.
multumesc
va multumesc pentru raspuns!
insa, in momentul in care asiguratorul a constat dauna, nu era obligat, ca in momentul semnarii actului de constatare sa asigure si prezenta mea la fata locului pentru a fi de acord cu daunele produse si a semna actul de constatare? el a constatat intr-adevar dauna, dar ma gandesc ca trebuia sa aibe si confirmarea mea ca eu sunt cel care a produs-o.....mentionez ca constatarea s-a facut fara sa mi se fi solicitat prezenta...de unde sa stiu eu ca asiguratorul nu s-a inteles cu cel caruia i-am produs dauna si in actul de constatare nu a trecut paguba supraevaluata?....pentru ca, desi fata de vecin mi-am aratat disponibilitatea de a repara ce am stricat, el solicita renovarea de la zero a intregilor camere, ceea ce nu mi se pare corect...ma gandesc ca daca si eu eram asigurat pt daune pe care le-as fi produs tertilor, asiguratorul meu ar fi avut pretentia sa fie si el prezent...fac aceasta analogie ca in cazul accidentelor de circulatie, unde asiguratorul ia declaratii ambilor impricinati..si cel vinovat..si cel pagubit...in acest caz....asiguratorul nu mi-a solicitat nicio declaratie si nici nu am fost prezent in momentul intocmirii dosarului de dauna...deci nu am de unde sa stiu cat de real este ce s-a trecut in el..
in acest caz, vecinul, impreuna cu asiguratorul lui au dreptate..si pot face ce vor? sau am si eu drepturi?..daca da, care ar fi acelea, si in ce temei legal sunt ele constituite?
va multumesc.
Asiguratorul nu are nevoie de acordul dvs. pentru nimic si nici nu avea obligatia de a va chema sa vedeti ceva.
Asiguratorul nu are interesul de a supraevalua distrigerile pentru simplul fapt ca nu are siguranta ca va recupera in timp util banii de la dvs.
Vecinul are dreptul de a solicita refacerea zugravelii intregii camere, nu poate avea o portune cu o culoare mai deschisa decat alta. Nu e la fel ca in cazul asigurarii de raspundere civila pentru ca acolo daca soferul asigurat este vinovat, atunci asiguratorul nu mai plateste.
Asigurarea locuintei este echivalentul asigurarii CASCO la masini.
multumesc.
m-am oferit sa efectuez urmatoarele operatiuni: razuit var si dat jos gletul de pe portiunile afectate si varuit intreaga incapere in ce culoare doreste. nu a fost de acord: dumnealui doreste dat jos gletul de pe toti peretii din incaperile afectate, regletuit peste tot, indreptat peretii si varuit...nu mi se pare corect sa faca renovarea camerelor respective pe banii mei!
multumesc
Am inundat pe vecinu
nrtek
buna ziua, am si eu o nelamurire, am inundat pe vecinul de sub mine si dumnealui are asigurare. daunele nu sunt foarte mari adica peretii s-au uscat si se ... (vezi toată discuția)