buna ziua, am si eu o nelamurire, am inundat pe vecinul de sub mine si dumnealui are asigurare. daunele nu sunt foarte mari adica peretii s-au uscat si se cunoaste foarte putin. in cursul zilei de azi trebuie sa vina de la asigurare sa faca constatarea. este posibil sa ceara varuirea intregilor camere o data ce pagubele nu sunt mari ?
Va sfatuiesc sa gasiti o cale de intelegere (acord amiabil) astfel incat Dvs. sa suportati cheltuiala cu zugraveala pe suprafata afectata direct, iar vecinul cu partea pe care doreste s-o "improspateze" pentru a avea aceeasi nuanta. Un 50/50% poate ar fi convenabil si motivant pt ambii in gasirea unei variante cu costuri reduse.
Imaginati-va ca pe Dvs. v-ar fi inundat vecinul de deasupra si va schimbati optica :D
In cazul unor astfel de daune, chiar daca suprafata afectata nu este mare, asiguratorul este obligat sa dea la zugravit intreaga camera pt. ca oricat am dori vor apare diferenta de nuanta.Dupa reparatie c/v reparatiei va fi suportata de vinovat. Asa ca ar fi bine sa va intelegeti cu vecinul sa accepte o reparatie in regie proprie, caz in care va primi osuma de bani aferenta zugravirii camrei(camerelor)) afectate si daca mai este nevoie de ceva platiti si dv. o mica diferenta. Asiguratorul va solicita pt. despagubire un deviz de reparatie de la o firma autorizata sau PF de profil autorizat unde costurile sunt indiscutabil mai mari.
dumnealor nu vor sa auda de intelegere amiabila ... astazi a venit agentul constatator si a evaluat paguba, insa pot spune ca am cat de cat noroc pentru ca nu doresc varuirea intregii incaperi ci doar un perete resptectiv jumatate din holul mic.. sper sa nu fie suma prea mare pentru ca daca e eu fiind student nu am de unde sa platesc si o sa ajunga in instanta . dar in cazul in care se ajunge in instanta si agentia de asigurari castiga ce imi pot face?