avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... conform cu originalul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

conform cu originalul

Ce se intampla daca mentionezi pe o copie a unui act "conform cu originalul" fara a fi avut vreodata in mana si fara sa fi vazut vreodata originalul acelui act?
Cum poate cineva sa te condamne pentru ":fals in acte"?
Cel mai recent răspuns: adi_2010 , utilizator 23:53, 2 Mai 2010
Depinde de act, de cine este emis si de calitatea pe care o ai.
Cel care a trecut mentiunea si a intarit acea mentiune cu semnatura sa, sau si cu o stampila, certifica in fata unei alte autoritati, ca respectiva copie a fost comparata, verificata avand in fata actul original. Daca acea copie nu este conforma cu originalul, s/a certificat un act fals.. si nu copia fidela a actului original..
Ultima modificare: Duminică, 2 Mai 2010
ContSters122901, utilizator
Este vorba de un certificat de nastere.
Copia depusa la un dosar intr-un proces, este reala, insa persoana care a scris 'conform cu originalul' nu a avut niciodata acest original.
Copia a fost sustrasa si ea, fara stirea 'proprietarului'.
Ce calitate a avut cel cu mentiunea?
Daca a fost notar, se prezuma ca a dispus de toate datele originale pentru asta.
Nu, este cealalta parte in proces. Eu sunt parata, el reclamantul. El a depus ca acte la dosar si aceasta copie, pe care o duduie a scris 'conform cu originalul', numele ei si semnatura (presupun ca este avocata lui...), dar nici ea si nici el nu au avut vreodata originalul certificatului, care se afla in posesia mea.
Ma intreb daca oricine, poate scrie pe o copie conform cu originalul, cand de fapt nu vad originalul?
Cum se poate demonstra ca acea persoana a semnat pe o copie (chiar daca e reala) dar de fapt a mintit, pana la urma.....Ma gandesc ca nu e tocmai legal, nu?!

Alte discuții în legătură

Copia unui document poate fi considerata falsa? sturmi sturmi Am o intrebare? O copie a unui document poate fi considerata reala sau falsa? O simpla copie! (vezi toată discuția)
Ce acte trebuie legalizate ptr pfa roxanad29 roxanad29 Trebuie legalizat doar copia dupa contractul de vanz-cump al apart sau si copia dupa buletin si cea dupa diploma de licenta? (vezi toată discuția)
Conform cu originalul mefistos mefistos As dori sa stiu si eu daca exista un act normativ care reglementeaza conformarea cu originalul a documentelor de catre functionarii publici care nu au studii ... (vezi toată discuția)