Ce se intampla daca mentionezi pe o copie a unui act "conform cu originalul" fara a fi avut vreodata in mana si fara sa fi vazut vreodata originalul acelui act?
Cum poate cineva sa te condamne pentru ":fals in acte"?
Cel care a trecut mentiunea si a intarit acea mentiune cu semnatura sa, sau si cu o stampila, certifica in fata unei alte autoritati, ca respectiva copie a fost comparata, verificata avand in fata actul original. Daca acea copie nu este conforma cu originalul, s/a certificat un act fals.. si nu copia fidela a actului original..
Este vorba de un certificat de nastere.
Copia depusa la un dosar intr-un proces, este reala, insa persoana care a scris 'conform cu originalul' nu a avut niciodata acest original.
Copia a fost sustrasa si ea, fara stirea 'proprietarului'.
Nu, este cealalta parte in proces. Eu sunt parata, el reclamantul. El a depus ca acte la dosar si aceasta copie, pe care o duduie a scris 'conform cu originalul', numele ei si semnatura (presupun ca este avocata lui...), dar nici ea si nici el nu au avut vreodata originalul certificatului, care se afla in posesia mea.
Ma intreb daca oricine, poate scrie pe o copie conform cu originalul, cand de fapt nu vad originalul?
Cum se poate demonstra ca acea persoana a semnat pe o copie (chiar daca e reala) dar de fapt a mintit, pana la urma.....Ma gandesc ca nu e tocmai legal, nu?!