avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrebare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrebare

va rog sa-mi raspundeti daca puteti am un dosar in brasov si vreau sa-l trimit la judecatoria din tulcea fara ca avocatul meu sa se mai deplaseze pana acolo. el zice ca se poate dar mi-a cerut 15 milione lei vechi pentru taxa judecatorie tulcea. Atat de mult costa taxa asta, sau avocatul meu este un sarlatan, va rog din suflet sa-mi raspundeti urgent , dosarul este de proces civil
Daca interesul dvs il reprezinta stramutarea cauzei de la locul actual de judecata la o anume judecatorie,este greu credibil ca instanta fara argumente intemeiate sa admita cererea
Referitor la valoarea taxei ,solicitati aparatorului dvs sa va detalieze natura respectivei taxe
cum adica vreti sa-l trimiteti? doriti sa stramutati cauza? daca stiti cum sa faceti fara avocat, faceti-o...;) si nu va costa nimic...:giggle: dar daca nu, ascultati de avocat.Daca vi se pare prea mare onorariul, cautati un avocat mai "ieftin"...:thumbup:
nu doresc sa stramutez cauza avocatul spune ca se poate trimite dosarul prin grefa la alt tribunal fara sa te deplasezi pana acolo si trebuie sa platim 15 milioane taxa de tribunal de la tulcea, el vrea sa trimita dosarul de la brasov la tribunalul tulcea fafa a ne mai deplasa noi si sa ne trimita tribunalul tulcea citatie cand sa ne prezentam la instanta
trebuie sa aveti motive temeinice pentru stramutarea unui dosar de la o instanta la alta. Daca nu aveti incredere in avocatul ales, puteti sa consultati pe oricare altul. O consultatie nu costa mult. . In plus, dvs. ati aratat ca avocatul a cerut suma respectiva, pentru taxa .. judiciara ( taxa judecatoriei, cum spuneti.) Daca obiectul dosarului reprezinta o valoare mare, taxa judiciara, la oricare instanta este aceeasi si judecarea se face numai dupa plata taxei judiciare. Taxa judiciara este una, iar onorariul avocatului este altceva.

Dupa completarea dvs. se poate intelege ca dosarul a fost depus gresit la instanta din Brasov, iar instanta competenta pentru solutionare , este cea din Tulcea.
In cazul in care veti castiga acest proces, cheltuielile judiciare le veti primi de la cealalta parte din proces. SIgur avocatul dvs. le va solicita in instanta, sau in actiunea depusa.
Ultima modificare: Duminică, 2 Mai 2010
ContSters122901, utilizator
va inteleg foarte bine si multumesc pentru raspunsul acordat. Problema este ca actiunea s-a facut la brasov,este vorba de un teren din delta dunarii, si avocatul meu mi-a spus ca nu are rost sa mergem pana la tulcea ca poate sa-l trimita de la brasov fara a ne deplasa noi si ca 15 milioane costa taxa la tribunal la tulcea, eu nu vorbesc de onorariu, este vorba de 7000 m2 de teren si nu inteleg de ce costa asa de mult? Intrebarea este daca se poate trimite dosarul de la brasov la tulceafara sa mai batem noi drumul pana acolo

Alte discuții în legătură

Instanta competenta nicolae_vlad nicolae_vlad Am un dosar depus la judecatoria sect 3 prin care cer o solutinare privind rezilierea unui contract de vanzare-cumparare intre mine si un constructor si prin ... (vezi toată discuția)
Problema dosar rezolutiune antecontract - taxa judiciara de timbru majorata, declinare de competenta iuliax iuliax Buna ziua. Inainte de toate vreau sa le multumesc tuturor celor care imi vor raspunde.Problema mea este urmatoarea: In noiembrie 2011 am achitat un avans de ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna ''declina solutionarea cauzei''? cristin28 cristin28 Buna ziua, m-ar interesa si pe mine ce inseamna: declina solutionarea cauzei (intr-un proces). multumesc (vezi toată discuția)