avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrebare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrebare

va rog sa-mi raspundeti daca puteti am un dosar in brasov si vreau sa-l trimit la judecatoria din tulcea fara ca avocatul meu sa se mai deplaseze pana acolo. el zice ca se poate dar mi-a cerut 15 milione lei vechi pentru taxa judecatorie tulcea. Atat de mult costa taxa asta, sau avocatul meu este un sarlatan, va rog din suflet sa-mi raspundeti urgent , dosarul este de proces civil
Nu ,autorul topicului sustine ca are aparator
Dar,ridica suspiciuni asupra valorii solicitate de aparatorul sau cu justificarea de texa, pentru stramutarea cauzei de la brasov la tulcea
@urdeanu
stramutarea cauzelor se poate dispune de catre instanta de judecata,numai in urma invocarii si probarii anumitor conditii legal prevazute ,care nu se rezuma la interesul dvs de a nu va mai deplasa de la tulcea la brasov
Ultima modificare: Duminică, 2 Mai 2010
ynocentta, utilizator
Avocatul dvs. a trebuit sa precizeze valoarea terenului in vedere timbrarii (valoarea obiectului din litigiu). Taxa judiciara se calculeaza de catre judecatorul de serviciu , aproximativ 10 % din valoarea terenului, Fara dovada achitarii taxei judiciare, nu se va judeca cauza. Terenul fiind in Tulcea. acolo trebuie sa se judece procesul. De aceea Brasovul a declinat dosarul la Tulcea, pentru o competenta solutionare.. Dosarele merg cu posta speciala. nu se dau in mana justitiabililor, sau avocatilor. Veti primi citatii de la instanta din Tulcea, iar pe citatie se va indica si costul taxei judiciare pe care trebuie sa o achitati acolo la primarie, sau avocatul dvs. o poate depune in contul primariei Tulcea.
Ultima modificare: Duminică, 2 Mai 2010
ContSters122901, utilizator
inca nu am depus dosarul la tribunalul din brasov. Avocatul vrea maine dimineata sa depuna dosarul la brasov pentru tulcea, am inteles ca el se trimite prin posta foarte bine dar nu vreau sa stamutez nici o cauza ci doar el spune ca se poate trimite acest dosar de la o judecatorie la alta fara a mai face noi drumul. Este clar si am inteles ca nu se prea poate>>>>dar va multumesc din suflet pentru timpul acordat si totusi daca as da un telefon dimineata la tribunal sa intreb as face rau?
In mesajul initial a-ti precizat ca este cauza civila aflata pe rolul judecatoriei Brasov
ulterior reveniti si precizati ca
inca nu am depus dosarul la tribunalul din brasov

daca dosarul este pe rolul judecatoriei Brasov ,aparatorul dvs nu are legal posibilitatea
sa depuna dosarul la brasov pentru tulcea

Daca precizati ca
nu vreau sa stamutez nici o cauza ci doar el spune ca se poate trimite acest dosar de la o judecatorie la alta fara a mai face noi drumul
,deja sunt aspecte contradictorii
Asigurati-va temeinic de instanta la care se afla dosarul pe care doriti sa il trimiteti,pentru ca in afirmatii pendulati intre judecatoria si tribunalul Brasov.
Care este numarul dosarului dvs?
Domnule urdeanu. Tot ce v/a spus avocatul dvs. trebuie sa intelegeti ca are intentii din cele mai bune si chiar se gandeste la dosarul dvs. Terenul este in Tulcea si acolo trebuie sa se judece dosarul., pentru ca terenul este in circumscriptia instantelor din Tulcea. Ca sa nu mai cheltuiti bani si timp cu drumul, avocatul dvs. va depune dosarul la Brasov, iar Brasovul vazand ca nu intra in competenta sa de solutionare, va trimite dosarul dvs. cu posta speciala , la Tulcea, instanta competenta sa/l judece. Se va fixa termen si veti fi citati.

Stramutarea este cu totul altceva si nu este cazul sa va mai ganditi la asta. Dvs. nu ati spus de la inceput, ca este vorba despre un teren in alt judet si cu totii am crezut exact ce ati spus / ca vreti sa mutati dosarul.
Dupa ce ati spus clar despre teren , s/ainteles ca este vorba de o declinare de competenta si nu de o stramutare..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanta competenta nicolae_vlad nicolae_vlad Am un dosar depus la judecatoria sect 3 prin care cer o solutinare privind rezilierea unui contract de vanzare-cumparare intre mine si un constructor si prin ... (vezi toată discuția)
Problema dosar rezolutiune antecontract - taxa judiciara de timbru majorata, declinare de competenta iuliax iuliax Buna ziua. Inainte de toate vreau sa le multumesc tuturor celor care imi vor raspunde.Problema mea este urmatoarea: In noiembrie 2011 am achitat un avans de ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna ''declina solutionarea cauzei''? cristin28 cristin28 Buna ziua, m-ar interesa si pe mine ce inseamna: declina solutionarea cauzei (intr-un proces). multumesc (vezi toată discuția)