avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ITM
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ITM

DE CATE ORI PE AN ARE VOIE SA TE CONTROLEZE ITM
Cel mai recent răspuns: RADUCANITA ELENA , utilizator 13:24, 25 Iunie 2010
ITM-ul ca institutie are in program mai multe controale, care pot fi tematice, incrucisate cu alte institutii, dar pot face verificari ori de cate ori au o sesizare din partea vreunui angajat nemultumit.
Adica de cate ori vor ei.
Multumesc pt. raspus ,dar pe mine ma interesa de cate ori au dreptul sa vina in control pe an fara nici o sesizare .
ITM ,poate efectua verificari de specialitate,tematice sau in cazul sesizarii persoanelor care se confrunta cu situatii care ,apreciaza ca pot fi solutionate prin sesizarea si implicarea respectivei autoritati
Conform L108/1999 Inspectorii de munca au următoarele drepturi:
a) sa aibă acces liber, permanent şi fără înştiinţare prealabilă, în
sediul persoanei juridice şi în orice alt loc de munca organizat de
aceasta;
Multumesc ,dar ce nu pot sa pricep eu este de ce daca cu trei saptamani in urma am avut control si totul a fost in ordine de ce sa vina din nou si sa ceara aceleasi acte chiar daca am mai fost verificati si nu am avut nimic in neregula cu doar trei saptamani in urma.

Alte discuții în legătură

Controale lunare...abuz? ramy84 ramy84 In cazul in care o societate comerciala are parte lunar de controale din partea unor institutii cum ar fi ITM, IPJ...se poate raporta un abuz duin partea ... (vezi toată discuția)
Control itm danyyyyy danyyyyy cat de des se poate face control de la itm pe acceasi tema , care este perioada in 28.07.2009 am avut control pe contracte de munca si acuma sunt chemata ... (vezi toată discuția)
Cum se legitimeaza organele de control dagy dagy buna ziua, nu am reusit pana in prezent sa ma pun la punct cu acest subiect...adica in ce fel se legitimeaza organele de control( opc, sanepid, primaria, itm) ... (vezi toată discuția)