avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cum se legitimeaza organele de control
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cum se legitimeaza organele de control

buna ziua,
nu am reusit pana in prezent sa ma pun la punct cu acest subiect...adica in ce fel se legitimeaza organele de control( opc, sanepid, primaria, itm) cine trebuie sa aiba delegatie si cine nu. pot veni de cate ori vor si fara ordin de deplasare? faptul ca nu se semneaza in registrul unic de control imi da mie dreptul sa nu cooperez cu ei? in cazul unei amenzi pot cere timp sa verific daca este justificata?(mentionez ca am luat o amenda de la opc nejustificata, dar am aflat prea tarziu)
multumesc
Cel mai recent răspuns: bsterea , utilizator 00:48, 27 Martie 2010
Toti trebuie sa aiba legitimatie de serviciu! Si ordin de deplasare doar daca este un control tematic! Nu se trec in registru decat daca vi se face pe loc controlul repsectiv si vi se intocmeste si proces verbal, ptr ca in acel registru se trec aceste date, inclusiv nr legitimatiei pers respective! Din cate stiu eu, nu au voie sa va refuze daca dvs le mentionati faptul ca poate nu aveti documentele solicitate si le duceti a doua zi la sediul lor sau se prezinta ei la sediul dvs! Mie nu mi s-a intamplat sa fiu refuzata, si chiar de catre cei de la Garda Finaciara.
ok inteleg ceva....dar am avut control de la itm fara a fi control tematic si nu au avut nimic doar legitimatie, nu au completat nici in registru, nu mi-au aratat nici ordin de deplasare....au plecat dupa ce mi-au atras atentia asupra catorva nereguli, dintre care am descoperit ca unele erau aberatii( aer conditionat in camera de cosmetica). dupa 2 saptamani au venit iar de la itm, alt departament, care mi-au controlat actele cu protectia muncii. am scapat de data asta.....
ma gandesc cum as putea face sa evit controalele in care stau ca mielul la taiere si astept sfarsitul...am aflat de la sanepid ca nu am cum sa scap de ei pentru ca niciodata nu o sa fiu in regula si sa fiu "'pregatit''. de fiecare data cand vin aflu ceva nou si bineinteles spaga ...traiasca.ideea ar fi ca ma viziteaza destul de des organele de control de la diferite institutii.
Mai ales de ITM. Eu cand am avut control mi s a transmis pe fax ziua si data cand sa ma prezint la ITM si cu ce documente; o gramada dar....asta este si inclusiv cu registrul unic de control, iar doar daca nu se finaliza acel control in ziua respectiva trebuia sa revin.... Iar cu sanepidul aveti drepatate, mama mea are un magazin alimentar si imi spune ca nici macar nu mai ii face control, ci solicita ce sa i se puna in punga din magazin, si mai ales in preajma sarbatorilor, concediilor. Cat despre cei de la protectia muncii, care este alt departament fata de cel cu relatii de munca, colegul meu care se ocupa imi spune ca i se intampla la fel! Toti asteapta acelasi lucru..... " plasuta " si chiar i se spune in fata. Ori va puneti la punct cu toate astfel incat sa le inchideti gura ori alegeti cealalta varianta.....! Succes!
Stimate domn, exista in internetul acesta o GROAZA de site uri care vand cd uri cu: protectia muncii, feriti va de controale de la itm, cum faceti daca vine... Sfatul meu fiti autodidact, invatati legea, cumparati cd urile astea si puneti va la punct cu ele. In fond controalele astea au un scop legal, acela de a depista nereguli de la reguli. Daca aveti nereguli inseamna ca sunteti un pericol pentru consumatori. Aveti o frizerie bag de seama. De exemplu, stiti ca trebuie sa folositi alt cearceaf la fiecare client? Cred ca nu. Stiti de cate ori m am certat cu doamna frizerita pe tema asta? E vorba de igiena. Nu vreau boli de piele. Asta este o neregula care este sanctionata sever de inspectorii de la sanepid. Invatati sa le faceti corect si in felul acesta protejati clientii, nu mai primiti amenzi. Si ei pot fi reclamati pentru abuz in serviciu. Cat priveste aerul conditionat stiti ce impact are freonul in combinatie cu aerosolii de la cosmetice asupra plamanilor? Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar opc ile_vl ile_vl Cum trebuie procedat in cazul in care se face o reclamatie:-se merge direct pe caz pt a fi solutionata problema sau mergi pe ideia stai sa-l verific si pasta. ... (vezi toată discuția)
Control opc sorinsuciu2001 sorinsuciu2001 Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti daca este legal ca un singur inspector OPC sa efectueze un control la o societate comerciala , de circa 2 ... (vezi toată discuția)
Controale lunare...abuz? ramy84 ramy84 In cazul in care o societate comerciala are parte lunar de controale din partea unor institutii cum ar fi ITM, IPJ...se poate raporta un abuz duin partea ... (vezi toată discuția)