avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constructie casa pe hotar!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constructie casa pe hotar!

Buna ziua! As avea si eu o intrebare legata de o constructie pe hotar!
Am un teren pe care este contruita o casa pe hotarul dintre mine si vecini. Doresc sa daramn aceea casa deoarece este foarte veche si sa ridic alta dar tot p hotar. Cui trebuie sa cer aprobare pentru constructie pe hotar daca aceea curte este mostenita legal de 3 frati (dupa moartea parintilor lor nu s-a facut succesiune,deci nu sunt ei pe act) dintre care 2 locuiesc acolo?
Trebuie sa ma duc la notar cu toti 3 sau doar cu cei care locuiesc acolo?
Va multumesc!:wassat:
Cel mai recent răspuns: july_a34 , utilizator 09:22, 3 Mai 2010
BUna ziua !
In primul rand este nevoie sa dezbateti succesiunea la notariat , prezumtivi mostenitori fiind cei 3 frati (toti fratii trebuie sa merga la notar sau sa faca procura speciala de reprezentare / renuntare ) . Apoi pt. iesirea din indiviziune faceti partaj voluntar la notariat (daca se inteleg cei 3 frati) sau in instanta (daca nu se inteleg cu privire la impartirea bunurilor ) . Abia apoi se solicita de la primaria locului situarii terenului/casei autorizatie de demolare a casei vechi si eliberarea autorizatiei de constructie a celei noi . Reprezentantii directiei/compartimentului urbanism si amenajarea teritoriului din cadrul primariei sunt cei in masura sa aprobe amplasamentul .
puteti sa fiti putin mai explicit?
Deci ei sunt de acord sa-mi dea voie sa fac pe hotar!(ei fratii care locuiesc acolo)
Trebuie sa faca NEAPARAT succesiunea doar pentru o declaratie ca sunt de acord cu constructia mea pe hotar? Pe ei nu -i afecteaza cu nimic ca nu intru p proprietatea lor!
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa veche netrecuta in acte la donatie si succesiune GabrielIulian GabrielIulian Va rog sa ne ajutati cu cateva lamuriri legate de urmatoarea situatie (intrebarile apar la final): Un teren a fost cumparat de unchiul U.S. impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Constructie fara autorizatie alex9082 alex9082 Am facut si eu o casa pe acelasi amplasament cu cea veche din care am daramat tot inafara de peretele de calcan cu vecinu si am facut un p+1 la finalizarea ... (vezi toată discuția)
Mostenire de la bunici nina2014 nina2014 Buna ziua. Bunicii mei sunt decedati de aprox.15 ani. In acest timp nu s-a efectuat succesiunea. Ei au avut 3 copii, dintre care 2 sunt decedati. Fiul in ... (vezi toată discuția)