Buna ziua! As avea si eu o intrebare legata de o constructie pe hotar!
Am un teren pe care este contruita o casa pe hotarul dintre mine si vecini. Doresc sa daramn aceea casa deoarece este foarte veche si sa ridic alta dar tot p hotar. Cui trebuie sa cer aprobare pentru constructie pe hotar daca aceea curte este mostenita legal de 3 frati (dupa moartea parintilor lor nu s-a facut succesiune,deci nu sunt ei pe act) dintre care 2 locuiesc acolo?
Trebuie sa ma duc la notar cu toti 3 sau doar cu cei care locuiesc acolo?
Va multumesc!:wassat:
BUna ziua !
In primul rand este nevoie sa dezbateti succesiunea la notariat , prezumtivi mostenitori fiind cei 3 frati (toti fratii trebuie sa merga la notar sau sa faca procura speciala de reprezentare / renuntare ) . Apoi pt. iesirea din indiviziune faceti partaj voluntar la notariat (daca se inteleg cei 3 frati) sau in instanta (daca nu se inteleg cu privire la impartirea bunurilor ) . Abia apoi se solicita de la primaria locului situarii terenului/casei autorizatie de demolare a casei vechi si eliberarea autorizatiei de constructie a celei noi . Reprezentantii directiei/compartimentului urbanism si amenajarea teritoriului din cadrul primariei sunt cei in masura sa aprobe amplasamentul .
puteti sa fiti putin mai explicit?
Deci ei sunt de acord sa-mi dea voie sa fac pe hotar!(ei fratii care locuiesc acolo)
Trebuie sa faca NEAPARAT succesiunea doar pentru o declaratie ca sunt de acord cu constructia mea pe hotar? Pe ei nu -i afecteaza cu nimic ca nu intru p proprietatea lor!
Va multumesc