avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiunea in constatare a dreptului de proprietate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiunea in constatare a dreptului de proprietate asupra unui teren

terenul detinut in proprietate apare in act cu suprafata de 110m iar in realitate are peste 300.este nevoie de cadastru si mi s-a spus ca nu poate fi facut pt intreg terenul si e nevoie sa introduc la instanta o actiune in constatare a dreptului de proprietate pt intreg terenul. e nevoie de avocat pt o astfel de actiune,cam cat costa si cat dureaza judecarea ei.
Cel mai recent răspuns: Daniel Coman , Avocat 20:40, 3 Mai 2010
Daca legile ar fi fost simple nu ar mai fi existat profesia de avocat si fiecare am fi putut sa ne aparam drepturile singuri... Veti avea nevoie de un avocat deoarece sunt destule chestiunile incidente in cauza. Si apoi nu ati dat prea multe detalii motiv pentru care s-ar putea ca actiunea sa nu fie de constatare ci de revendicare.
in umila mea opinie nu are cum sa fie o actiune de revendicare pe motiv ca nu se poate cere ceva ce nu detine -nemo plus juris ad alium transfere potest, quam ipse habet

daca deti in acte 100, nu poti revendica o suprrafata de 3 ori mai mare...numai daca deti in acte 100 si in realitate ai 80 , atunci revendici cei 20 mp lipsa ca doar nu ne lasam fraieriti.

in cazul userului se va merge pe actiune in constatare sau/si granituire...nu se poate spune exact deoarece nimeni de pe acest forum nu i-a studiat actele.


avocat myra vasilescu
- consider ca d-na av. are dreptate. Insa ce te faci cand detii in acte 3000mp si nu primesti decat juma' in instanta? pt ca cealalta jumatate e luata de vecini prin uzucapiune si vanzare de la mostenitorii celui de la care ai cumparat proprietatea acum vreo 28 de ani.
In practica astfel de actiuni sunt admise.
CA temei juridic se invoca art. 111 C.pr.civ, art.492 C.civ.
Trebuie sa va judecati in contradictoriu cu toti vecinii terenului.
Trebuie sa faceti dovada ca hotarele nu s-au motificat.
De asemenea trebuie sa faceti măsurători cu aparatură
de topometrică de specialitate care sa confirme suprafata reala a terenului.
Va trebuie un avocat pentru ca sunt multe chestiuni de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte de instrainare Isabela30 Isabela30 2 persoane au incheiat o conventie de instrainare a unui imobil urmand ca mai apoi sa incheie actul la notar numai ca persoana nu s.a mai prezentat la notar ... (vezi toată discuția)
Teren mai mare, ce fac in cazul asta? tractor tractor Printr-o tranzactie intr-un proces de partaj am dobandit un teren de 1200 mp in titlu. Vreau sa fac cadastru la teren dar la masuratoare a iesit 1380 mp. ... (vezi toată discuția)
Masuratoare gresita acte cadastru. leonard69_ro leonard69_ro In anul 2000,parintii mei au cumparat o casa cu teren. Dar masuratorile au fost facute gresit, adica masuratorile au fost mai mici decit ceeace este in ... (vezi toată discuția)