avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Soacra mea a avut mostenita de la parinti casa in care ulterior a stat cativa zeci de ani cu sotul ei casatorita civil.In timpul vietii nu a trecut sotul pe actul de proprietate si nici nu s-a vreo intabulare in care sa apara amandoi pe act de proprietate.Ulterior, dupa moartea sotului, adica socrul, a vandut casa unuia din copii.Intrebarile mele sunt: socrul meu nu avea si el drept la aceasta casa, adica ea a putut vinde fara nici o problema, dupa moartea lui?Casatoria lor nu ii dadea si lui drept de proprietate?
Nu , socrul nu avea drept de proprietate asupra casei deoarece bunurile dobandite prin mostenire sunt si raman bunuri proprii ale sotului mostenitor. socrul ar fi avut doar un drept de a-s i mosteni sotia , alaturi de descendenti, daca ea9 soacra) ar fi decedat prima,.
Bunurile dobandite prin mostenire, devin bunuri proprii, chiar daca mostenitoarea era casatorita, in consecinta putea vinde chiar fara nicio problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cu clauza de intretinere ana_lov3s_u ana_lov3s_u Suntem o familie, casatoriti din 1960 si locuim intr-o casa care am mostenit-o (sotia) din anul 2003 (se intelege ca e in timpul casatoriei) fiind singura ... (vezi toată discuția)
Mostenire morosa morosa buna ziua .socrul meu a murit acum in un an sotul meu este singur la parinti si stam cu mama sa .actele pe casa sunt pe amandoi .vreau sa stiu ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Un apartament donat de mama fiului se poate ulterior trece si pe numele sotiei? foxyvanila foxyvanila daca soacra a donat apartamentul fiului ei fara a trece in acte si nora se mai poate face ceva ca nora sa apara ulterior pe contract sau carte funciara astfel ... (vezi toată discuția)