avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract cu clauza de intretinere

Suntem o familie, casatoriti din 1960 si locuim intr-o casa care am mostenit-o (sotia) din anul 2003 (se intelege ca e in timpul casatoriei) fiind singura mostenitoare. Avem 2 fete si un baiat iar baiatul fiind cel mai mic (casatorit), locuieste cu noi. Eu si fetele vrem sa-i facem baiatului acte pe casa cu clauza de intretinere, dar sotul nu vrea. Se poate sa le facem fara acordul sotului? Cum sa procedam?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:47, 21 Martie 2008
Avand in vedere ca ati mostenit dvs. casa despre care vorbiti, raspunsul este da, puteti incheia contractul cu fiul fara a fi necesar acordul sotului, intrucat casa este bun propriu, nu comun (desi a fost dobandita in timpul casatoriei, fiind mostenire nu este considerata bun comun).
Va multumesc!
Inca o nelamurire: daca eu nu fac act fiului meu, intre timp decedez, casa ramane sotului sau copiilor?
sotul supravietuitor vine in concurs cu descendentii, respectiv cu copiii.
sotul supravietuitor vine in concurs cu descendentii, respectiv cu copiii.

Alte discuții în legătură

Instrainare apartament cu drept de uzufruct viager kittyplus kittyplus Buna ziua! As dori si eu niste lamuriri in urmatoarea problema: sotul meu, inca in viata, a instrainat catre fiul meu proprietatea apartamentului in care ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere neculai88 neculai88 Problema O familie are 3 copii (2 fete + 1 baiat). Parintii vor sa faca act v-c pe numele baiatului cu clauza de intretinere a parintilor. Actul facut acum ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament catre copil ADINABODESCU ADINABODESCU Buna ziua.Soacra mea a murit anul trecut. Socrul meu, impreuna cu sotul meu au mostenit apartamentul in care sta socrul meu. Eu am doi baieti, amandoi cu sotul ... (vezi toată discuția)