avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... formula de investire executorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

formula de investire executorie

O hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila trebuie sa fie investita ,ca programul de vizita minor sa fie obligatoriu de respectat ?
Se poate face plangere penala daca nu se respecta si hotararea nu a fost investita ? .. sau investirea este necesara doar executorului judecatoresc pentru punerea in executare ?
Va multumesc !
Ultima modificare: Luni, 3 Mai 2010
tutu12, utilizator
Cel mai recent răspuns: tutu12 , utilizator 12:56, 3 Mai 2010
trebuie facuta mentiunea definitiva si irevocabila .se poate face dupa aceea si plangere penala si sa va duceti la executor
Daca hotararea prin care va este stabilit programul de vizita al minorului nu va este respectata,se poate face si plngere penala conform art.307 C.Pen.
.. deci nu este obligatorie investirea pentru ca mama copilului sa fie obligata legal sa respecte ce s-a stabilit in instanta !!
Multumesc !!
tutu12, utilizator
Cel mai bine ar fi ca mama copilului sa respecte de buna voie hotararea judecatoreasca si sa nu se ajunga la plangerea penala.
Daca o respecta,nu mai este necesara investirea cu formula executorie.
.. Asta eu o stiu , dar raspunsul cred ca i-ar fii fost util ei !!!! .. dar oricum justitia nu pedepseste .. pe cei care incalca legile (vedem asta ) si ea o stie ....
tutu12, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort- program vizita minor ContSters228472 ContSters228472 Conform programului de vizita asa cum este stabilit in h.j. dar din cauza apelului (apel in care urmeaza sa fie discutata plata pensiei - natura sau bani) nu ... (vezi toată discuția)
Fosta sotie nu mai imi da voie sa vad copilul MURESAN CLAUDIU MURESAN CLAUDIU revin,pe scurt, cu o alta speta. Am o hotarare jude catoreasca definitiva in care imi este stabilit un program de vizitare a copilului meu, aflat in grija ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotariri judecatoresti vasy_v23 vasy_v23 va rog sa-mi raspunda cineva la intrebarea;ce pot face in cazul in care fosta mea sotie refuza sa-mi dea copilul in urma unei sentite de la o instanta de ... (vezi toată discuția)