avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort- program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort- program vizita minor

Conform programului de vizita asa cum este stabilit in h.j. dar din cauza apelului (apel in care urmeaza sa fie discutata plata pensiei - natura sau bani) nu este inca definitiva si irev...dar ]n acest sens s-a semnat o declaratie de ambii in acest sens la prima infatisare in care am fost de comun acord cu divortul, programul de vizita si in acelasi timp si cu autoritatea parinteasca comuna, in ciuda cu ceea ce am cazut de comun acord doamna nu respecta programul stabilit in h.j. Cum procedez in acest sens. Plangera la politie poate fi o solutie?
Cel mai recent răspuns: ContSters228472 , utilizator 14:43, 9 Iunie 2012
Nu, plangerea penala nu este deocamdata o solutie , chiar daca la instanta de fond ati incheiat un acord care priveste si programul de vizita.
Dupa pronuntarea deciziei din apel, hotararea dvs. va fi definitiva si chiar in situatia in care se va declara si recurs, aveti posibilitatea sa legalizati sentinta cu mentiunea " definitiva".
Daca dupa ramanerea definitiva a hotararii, mama in continuare va impiedica in mod repetat sa va exercitati dreptul de vizita stabilit conform hotararii, aveti posibilitatea sa formulati plangere penala pentru savarsirea infractiunii prev de art 307 al. 2 c.pen.- nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului, plangere pe care insa va trebui sa o probati cu martori si inscrisuri.
Daca nu se va exercita si calea recursului in termen de 30 de zile de la comunicarea deciziei din apel, evident hotararea va putea fi legalizata cu mentiunea "definitiva si irevocabila".
De asemenea,exista si varianta punerii in executare a hotararii definitive sau definitive si irevocabile ( cu precizarile de mai sus), executare pentru care va fi necesar sa va adresati unui executor judecatoresc, in situatia in care mama refuza sa se conformeze hotararii respective.
Pana atunci insa, nu va ramane decat sa incercati sa discutati pe cale amiabila, pentru ca amandoi sunteti parintii minorului, amandoi trebuie sa colaborati in interesul minorului , iar acesta trebuie sa beneficieze de o relatie fireasca cu ambii parinti si nu numai cu unul dintre ei.
Da, asa ar fi normal, dar se pare ca interesul ei este altul si nu cel legat de minor. In speta se va discuta in apel obligatia de intretinere art.530 din Codul Civil. Daca la fel refuza aceasta sa se faca in natura care este solutia? Unde ma pot adresa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu copii nagyjudith nagyjudith Dupa sentinta de divort minorii sunt incredintati mamei, cu drept de vizita acordat tatalui la fiecare a 2/a saptamana. Ce poate face tatal daca mama refuza ... (vezi toată discuția)
Aplicare hotarare op- mama nu vrea sa respecte hotararea Bograv Bograv Am hotararea legalizata a OP program legaturi personale cu minor. Astazi m-am prezantat conform hotararii. Nu mi s-a deschis usa. Mi s-a comunicat ca nu pot ... (vezi toată discuția)
Scoatere minor peste hotare stefania25 stefania25 sunt Nicoleta si am mai scrie pe acest forum si mi-a fost de mare ajutor raspunsurile voastre si de care va multumesc foarte mult pe aceasta cale. As mai dori ... (vezi toată discuția)